Jak dosavadní průběh sezóny hodnotí Force India?

Sergio Pérez počas deštivého závodu v Brazílii

Sergio Pérez počas deštivého závodu v Brazílii | foto: Sahara Force India

Force India letos jezdí velmi dobře. Pokud nenastane nějaký divoký scénář, tak si stáj udrží čtvrté místo v poháru konstruktérů i po Abú Zabí. Vzhledem k rozpočtu je to prý neuvěřitelný výsledek, tvrdí Bob Frenley.

Force Indie se v poháru konstruktérů těší náskoku sedmadvaceti bodů na rivaly z Williamsu. Do konce sezóny zbývá již pouze jeden závod, a musel by tak nastat hodně divoký scénář, aby Force Indie o své čtvrté místo přišla. Současnou situaci si pochvaluje i zástupce šéfa týmu Bob Fernley.

"Když se na to podívám, tak před sebou máme tři držitele poháru konstruktérů, za námi pak další tři. To se nestalo jen tak náhodou, je to výsledek intenzivní práce a vzhledem k našemu rozpočtu je to neuvěřitelný úspěch. Musíme poděkovat všem 380 lidem, kteří jsou toho nedílnou součástí," okomentoval situaci Frenley.

img-responsive

Nico Hülkenberg a Sergio Pérez se vyhýbají troskám Räikkönenova vozu závodu v Brazílii | foto: Sahara Force India

Za úspěchem prý stojí primárně tvrdé nasazení všech členů týmu. Frenley navíc poukazuje na fakt, že například oproti Williamsu,Toro Rosso či McLarenu má Force India mnohem menší rozpočet.

"Je to díky našim lidem. Jsme silným týmem díky neuvěřitelné pracovní morálce a nasazení. Navíc máme dobrého majitele, který poskytl všechny potřebné zdroje pro další vývoj. Nemáme ani rozpočet některých týmů za námi. To akorát ukazuje, že můžete být konkurenceschopní, když pracujete dostatečně tvrdě," zakončil Frenley.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu