Až takovou frustraci jako teď Vettel jsem u Ferrari nezažíval, prozradil Alonso

Fernando Alonso v Austinu

Fernando Alonso v Austinu | foto: McLaren

Španělský jezdec se pro britskou televizi SkySports rozpovídal o současné krizi u Ferrari a padla i řeč na výkonnost McLarenu v následující sezóně. Tým má prý šanci bojovat i o titul.

Na konci roku 2014 přestoupil dvojnásobný mistr světa z Maranella do britského McLarenu a byl nahrazen Sebastianem Vettelem. Během čtyřleté nadvlády rakouské stáje, měl Španěl dvě šance na zisk titulu, které mu ale bohužel nevyšly, a mistrem světa se tak v letech 2010 a 2012 stal mladý Němec Vettel. Pro Alonsa to muselo být těžké, ale prý se s tím srovnal lépe, než nyní Seb, který s italským týmem nezažívá zrovna sezónu snů.

"Nikdy jsem nebyl takhle frustrovaný, abych řekl pravdu. Vždycky jsem bojoval tvrdě o titul. V roce 2010 jsem vedl šampionát až do posledního závodu a v roce 2012 jsem dokonce tady byl mistrem světa ještě deset kol před koncem. Asi to (Vettel) hůře snáší," řekl rodák z Ovieda pro SkySports.

img-responsive

Vettel předjel Alonso pomocí DRS | foto: Pirelli

Následně řeč přešla na Alonsův současný tým - McLaren. Ten díky novým pohonným jednotkám Honda zažívá etapu technických problémů, ale tomu je prý teď již konec a šance na titul v příštím roce nejsou dle Španěla vyloučené.

Na otázku, zda má McLaren v příští sezóně šanci na titul s ohledem na nové regulace, Alonso odpověděl: "Proč by ne? Myslím si, že je to klidně možné. Změny v pravidlech jsou šancí, jak dohnat rychleji ztrátu na Mercedes, pokud tedy dokážeme lépe na inovace reagovat. Jsme velký tým, máme dostatek zdrojů a spoustu talentu. Věřím, že odvedeme dobrou práci. Co se týče pohonné jednotky, tak to bude OK. Jsem si tím jistý. Když se podívám, jak moc jsme pokročili oproti loňsku, tak věřím, že příští rok to bude ještě lepší. To, co jsme se letos naučili, přinese své výsledky."

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu