Alonso: V Austinu člověk nikdy neví, co se stane

Fernando Alonso v Austinu

Fernando Alonso v Austinu | foto: Honda Racing F1

Španělský jezdec se pro Antenu 3 vyjádřil o svých dojmech z nadcházející Velké ceny Spojených států amerických.

Již tento týden se seriál závodů Formule 1 přesouvá z Asie do Ameriky, kde se uskuteční následující tři závody. Prvním je již tradičně Velká cena USA v texaském Austinu.

"Je skvělé vrátit se zpět do Spojených států. Austin je senzační místo a jsem hrozně rád, že závod nakonec zůstal v kalendáři. Je to dlouhá trať, na které člověk nikdy neví, co se stane. Loni tahle trať patřila k mým nejoblíbenějším, jeli jsme zde velmi dobře. I přes menší incident v druhém kole jsme se byli schopni postupně dostat výše a za volantem jsem se cítil prostě skvěle," prozradil španělské televizi Alonso.

Dle Španěla velkou roli bude hrát i teplota, která v průběhu let na okruhu v Austinu dost kolísala a díky různorodosti trati není vůbec lehké se přizpůsobit.

"Hned v prvním sektoru je důležité mít dostatečný přítlak, jelikož je to celé stoupání až k první zatáčce, do které pilot vjíždí "naslepo". Výškový profil trati vytváří spoustu tlaku vůči autu a je potřeba mít dostatečnou trakci na výjezdu z každé zatáčky. Je to prostě zábavná trať, ale je třeba dávat si pozor na brzdy po celou dobu závodu, jelikož rytmus se často mění díky častému převýšení," dodal rodák z Ovieda.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu