"Takhle ne!" Komisaři vyzpovídali Verstappena kvůli jeho obraně před Hamiltonem

Max Verstappen musel po Velké ceně Japonska neformálně na "kobereček"

Max Verstappen musel po Velké ceně Japonska neformálně na "kobereček" | foto: Red Bull Content Pool

Oficiálně vyšetřován nebyl, komisaři si však po Velké ceně Japonska vzali Maxe Verstappena na slovíčko kvůli tomu, jak se v předposledním kole bránil v brzdné zóně před Lewisem Hamiltonem.

Mladý Holanďan bránil svou druhou příčku před dotírajícím Mercedesem, který se na něj na rovince dotáhl a za zatáčkou 130R zaútočil na vnitřní straně. Verstappen mu však v brzdné zóně zavřel dveře a Hamilton musel projet únikovou zónou a vrátit se na trať.

Na počínání Maxe si hned do rádia stěžoval: "Změnil směr při brzdění!" Komisaři sice nezahájili oficiální vyšetřování tohoto manévru, ale ředitel závodu a oba závodní komisaři (včetně bývalého jezdce Emanuela Pirra) si s jezdcem Red Bullu promluvili.

Podle všeho si situaci chtěli s Verstappenem neformálně vysvětlit, protože si FIA nepřeje, aby se změny směru při brzdění staly běžnou praxí při obraně před soupeřem. Incident vnímali podobně jako to, co udělal v Maďarsku Räikkönenovi spíše než blokování předvedené na rovince v Belgii.

Verstappen zavírá vnitřní stranu, ze které útočil Hamilton

Verstappen zavírá vnitřní stranu, ze které útočil Hamilton | zdroj: Formula1.com

Proti Verstappenovi za Japonsko již nebudou podniknuty žádné kroky, FIA mu ale zřejmě dala jasně najevo, jaká je hranice mezi tím, co bude přijatelné a co už nikoliv.

Hamilton po závodě hodil záležitost za hlavu a nechtěl ji dále řešit: "Už na tom opravdu nezáleží. Je to hotovo a my jdeme dále." Mercedes sice oficiálně podal protest, později jej však stáhl.

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu