Charlie Whiting si pohovořil s Verstappenem o jeho obraně

O Verstappenovi se opět mluví, i když tentokrát to pro něj žádný postih neznamená

O Verstappenovi se opět mluví, i když tentokrát to pro něj žádný postih neznamená | foto: Red Bull Content Pool

Tihle dva už si spolu letos popovídali a Whiting asi hodně promlouval holandskému mladíkovi do duše, zejména po belgickém závodě ve Spa- Francorchamps. Po Japonsku následovala další konverzace, i když v mírnějším duchu.

Po skončení závodu si Max Verstappen, závodní ředitel FIA Charlie Whiting a dva komisaři FIA pohovořili o obranném manévru pilota Red Bullu v poslední šikaně na okruhu, ke kterému došlo v předposledním kole. Verstappen čelil na druhém místě finálnímu útoku Hamiltona, který se pokoušel ho předjet v Casio Triangle - při svém manévru zaujal pozici na vnitřní straně trati, takže Hamilton projel únikovou zónou a zařadil se při vjezdu na cílovou rovinku opět za Red Bull. V rádiu si postěžvoal týmu, že Verstappen změnil směr v brzdné zóně.

Rozprava Whitinga a obou komisařů - jedním z nich byl bývalý pilot F1 Emanuele Pirro - měla neformální charakter, rozhodně nešlo o vyšetřování, Whiting si pouze chtěl vyjasnit situaci a naznačil holandskému pilotovi, že změny směru v brzdné zóně je něco, co by FIA nerada viděla jako uznávanou praxi. Verstappen už několikrát podobný manévr provedl, ať v Maďarsku nebo Belgii - a vždy u toho byl jako oponent Kimi Räikkönen.

FIA nejspíš bude muset zaujmout k této problematice stanovisko a nelze vyloučit, že v tomto směru navrhne určitá opatření. Každopádně je jisté, že proti Verstappenovi nebude podniknuta žádná opravná akce, což ostatně komentoval i Lewis Hamilton v pozávodním prohlášení: "Teď už na tom nezáleží, Je po závodě a já chci myslet dopředu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu