Dohady kolem Hamiltonova motoru nadále trvají, co chystá tým do Japonska?

Lewis Hamilton doufá, že si smůlu do konce sezóny už vybral

Lewis Hamilton doufá, že si smůlu do konce sezóny už vybral | foto: Pirelli

Nelze samozřejmě říci, že se vůbec neví, co se s agregátem trojnásobného mistra světa stalo, ale na druhou stranu kroky, které Mercedes podniká naznačují, že neexistuje ani stoprocentní jistota.

V Japonsku tak přijdou ke slovu revidované provozní parametry motorů. Jak ukázala první šetření po Grand Prix Malajsie, u Hamiltonova motoru v poslední zatáčce 40. kola výrazně poklesl tlak oleje, poté došlo k zadření ložiska, po němž Lewis setrvačností dojel na konec cílové rovinky. Šlo o jednu z posledních specifikací agregátu, která před poruchou absolvovala pouhých 618 kilometrů. 

Hamilton dostane pro Suzuku motor, se kterým jel v Singapuru, zatímco Nico Rosberg bude mít pohonnou jednotku, se níž dosáhl v Malajsii třetí místo. Jako preventivní opatření hodlá ale Mercedes provést revizi všech motorů, aby se snížilo riziko opakovaných problémů. 

Zrovna tak má incident z Malajsie za následek pozdržení dodávek pro zákaznické týmy. Pro týmy Williams, Force Indii a Wehrleinův manor měly být dodány nové motory tento týden, ale Mercedes oznámil, že dodávka bude realizována až po přesunu do amerického Austinu. Toto prodlení umožní aplikovat výsledky podrobného vyšetřování defektu motoru Lewise Hamiltona, který byl z Malajsie dopraven letecky do Velké Británie.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu