Potvrzeno! Pérez už ví, kde stráví příští sezónu

Sergio Pérez vzkázal svým fanouškům plány do budoucna

Sergio Pérez vzkázal svým fanouškům plány do budoucna | foto: Sahara Force India

Kolem Sergia Péreze v poslední době kolovaly různé zvěsti a dohady. Ačkoliv se mělo za to, že s největší pravděpodobností bude pokračovat v týmu Force India, jisté nebylo nic, protože konečná smlouva stále chyběla.

V rámci Grand Prix Malajsie se Sergio "Checo" Pérez nechal slyšet, že de facto je kontrakt hotov, chybí jen maličkost - dohodnout se o výši roční gáže plus některé další finanční odměny (více zde). Jenže z minulosti víme, že na podobných dohadech ztroskotala nejedna smlouva - stačí vzpomenout na rok 1976 a licitování Bernie Ecclestonea s Clayem Regazzonim. Pérez sice už několik měsíců měl uzavřenou předběžnou smlouvu s týmem, ale pořád nešlo o definitivní dokument. 

V neděli večer padlo rozhodnutí. Mexičan dořešil veškeré otázky se svými chlebodárci a mohl oficiálně oznámit, že i nadále bude hájit barvy týmu Force India po boku Nico Hülkenberga, který se stáji zavázal už dříve. K novému kontraktu si navíc nadělil i velice slušné šesté místo, které sice nepatrně, ale přesto navýšilo náskok Force Indie v Poháru konstruktérů.

img-responsive

Sergio Pérez si k nové smlouvě nadělil v Malajsii šesté místo | foto: Sahara Force India

"Jak jistě dobře víte, poslední měsíce kolovaly ohledně mé budoucnosti různé spekulace. Ale kdo by mohl říci lépe než já sám, kde budu jezdit příští rok. Tak tedy, budu pokračovat s týmem Sahara Force India. Jsem velice šťastný a pyšný, že mohu být součástí tohoto týmu. Jsem s ním velmi spokojen, protože mi dává možnost pokračovat v mé kariéře, a také všem mým mexickým sponzorům, kteří bez debaty reprezentují nejlepší mexické značky na světě.

Chtěl bych také poděkovat týmu, že o mě jako o pilota projevil zájem. Neuvěřitelně mi to lichotí a zároveň mě to nutí stále více se snažit o co nejlepší výkony, které mohu jako pilot dosáhnout.

Nesmíme zapomenout, že se blíží mexická Grand Prix, chci vás tam všechny vidět a doufám, že dopadnu lépe než loni a všichni prožijeme obrovskou mexickou party. Všechny vás na dálku objímám a z hloubi mého srdce všem s láskou děkuji," uvedl Sergio Pérez na svém twitterovém účtu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu