Nové Rio bude výrazně atraktivnější, Kia by mohla ovládnout celý segment

Kia představí v Paříži nové Rio.

Kia představí v Paříži nové Rio. | foto: Kia Motors

Pařížský autosalon se kvapem blíží a automobilky již pomalu začínají plnit seznam světových premiér. Trendem budou podle všeho především novinky nižší střední třídy, Kia se však rozhodla prezentovat něco menšího. Jejím hlavním tahákem bude nové Rio, konkurent mimo jiné i Škody Fabia.

Současná třetí generace Kie Rio měla premiéru již před pěti lety, a to je v segmentu malých automobilů poměrně dlouhá doba. Tím spíš, když všichni významní hráči nedávno prošli generační výměnou nebo alespoň modernizací. Novinka tak rozhodně má co dohánět a na co navazovat, současný model je totiž celosvětově nejprodávanější Kiou. Podle prvních zveřejněných snímků půjde auto designově ve šlépějích předchůdce. Nejvýraznější tak bude nová interpretace masky chladiče ve tvaru tygřího nosu, na níž budou navazovat nové světlomety s pásky LED diod. Mlhovky jsou po vzoru poslední generace SUV Sportage orientovány na výšku, dominantním prvkem přední části však bude nasávací otvor mezi nimi.

Na designu pracovala studia v Německu a Kalifornii, úzce kooperující s hlavním návrhářským centrem automobilky v korejském Namyangu. Oproti předchůdci došlo k prodloužení kapoty i zadního převisu, samotné zadní partie s velkými světlomety však vypadají spíše evolučně. Zaujmou také vzpřímené C-sloupky. Interiér slibuje největší prostornost ve své třídě a také nejmodernější vybavení v oblasti konektivity. Ta bude vyhrazena sice až vyšším výbavovým verzím, dá se však očekávat použití systému UVO se sedmipalcovou obrazovkou. Samotné rozvržení palubní desky dost připomíná hybridní crossover Niro.

Tisková zpráva zmiňuje také jisté a atraktivní jízdní vlastnosti, na jejich zhodnocení však bude třeba počkat si ještě nějaký ten pátek. Pod kapotu pravděpodobně zamíří přeplňovaný litrový tříválec T-GDI, dočkat bychom se ale mohli i některého z atmosférických čtyřválců. Výroba vozu v evropské specifikaci začne ještě před koncem roku, prodeje se rozběhnou někdy zkraje toho příštího.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu