Fisichella odstartuje z Pole position

Fisichella, Giancarlo

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Giancarlo Fisichella při svém debutu u stáje Renault odstartuje do úvodního závodu sezony z Pole position, což je pro něj podruhé PP v kariéře.

V první řadě Fisichellu doplní další Ital Jarno Trulli s vozem Toyota a ve druhé řadě na třetí pozici odstartuje domácí miláček Mark Webber s vozem Williams BMW.

Dnešní kvalifikace měla oproti včerejší krásné počasí. Přesto, včerejší počasí rozhodlo ve velké míře o startovním roštu dnešního závodu. Také se vše neslo ve znamení šetření motorů a taktizování, takže velká překvapení oproti včerejšku nebyla. Michael Schumacher nakonec odstartuje z jeho snad „nejhorší“ startovní pozice v kariéře - 18. pozice. Nakonec odjel jen své instalační kolo a zajel zpět do boxů. Stejně tak i Takuma Sato si odjel jen jedno kolo.

První čas zaznamenal až Ralf Schuamcher. Prvního úspěchu dosáhl až Juan Pablo Montoya, který využil chyby svého kolegy, který nezvládl 12. zatáčku své kvalifikační jízdy a Montoya se tak postaví na startu před Fina na 9. pozici.

Svoji pozici si vylepšil Fernando Alonso, jenž překonal i Ralfa Schumachera a Tiaga Monteira na voze Jordan Toyota.

V první desítce si ještě polepšil David Coulthard, který se díky své jízdě posunul o pozici dopředu před svého kolegu Christiana Kliena oba na vozech Red Bull Cosworth.

Sato i Michael Schumacher si nechali vyměnit motor, každý tedy dle pravidel ztrácí 10. pozic, i když již ztráta ze včerejška je tak velká, že by stejně odstartovali z konce startovního roštu.

Foto: Mild Seven Renault Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu