ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE: Mercedes poprvé překonává Williams

Lewis Hamilton v boxech Mercedesu

Lewis Hamilton v boxech Mercedesu | foto: Daimler AG

ZASTÁVKY V BOXECH A PNEUMATIKOVÉ STRATEGIE; Jak rychle dnes týmy pracovaly v boxech? Williams odešel poprvé poražen, zasloužil se o to Mercedes. S jakými strategiemi piloti odjeli Velkou cenu Británie 2016?

Absolutně nejrychlejší zastávky byly k vidění v 17. kole: Mercedes Hamiltona odbavil za 2,33 sekundy, Force India Péreze za 2,41 sekundy a McLaren Buttona za 2,49 sekundy.

Celkově pracovala indická stáj konzistentněji, i druhá zastávka Péreze byla velmi rychlá (2,54 sekundy), zatímco úřadující mistr světa se v 7. kole u mechaniků zdržel přes 4 sekundy.

Podprůměrné výkony předvádělo Ferrari - pod tři vteřiny zvládlo přezout pouze Räikkönena, nikterak se dnes nevyznamenal ani Red Bull - nejrychlejší zastávka u Verstappena trvala 3,2 sekundy. Ještě horší byli mechanici Toro Rosso, Sauberu a Haasu.

Přehled zastávek v boxech během Velké ceny Británie 2016

Přehled zastávek v boxech během Velké ceny Británie 2016 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Hamilton vyhrál počtvrté v kariéře svou domácí velkou cenu po silné přeháňce před startem. Kvůli ní se začínalo za safety carem na pneumatikách do deště. Když zajel do boxů, několik pilotů hned zamířilo do boxů pro přechodné, zatímco ti na čele využili fáze virtuálního safety caru k přezutí o chvíli později.

Důležité bylo vystihnout ten správný okamžik k přechodu z intermediálek na slicky - to většina týmů udělala mezi 15. - 18. kolem, celé to odstartoval Vettel. Většina si pak vystačila s 2 zastávkami, třikrát do boxů zamířili z klasifikovaných pilotů jen Alonso, Magnussen a Massa.

Grafické znázornění pneumatikových strategií Velké ceny Británie 2016

Grafické znázornění pneumatikových strategií Velké ceny Británie 2016 | zdroj: Pirelli

Nejdelší stint na jedné sadě středně-tvrdých pneumatik vydržel Vettel - 37 kol (71 % závodu), na měkkých Massa (13 kol).

Dvanáct kol na přechodných pneumatikách vydržela pětice jezdců (Alonso, Gutiérrez, Hülkenberg, Magnussen a Sainz), na mokrých zvládlo šest pilotů (Ericsson, Hamilton, Nasr, Pérez, Rosberg a Verstappen) 7 kol.

Dodatečné informace o teplotě, časech a stintech

Dodatečné informace o teplotě, časech a stintech | zdroj: Pirelli

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu