Ericsson musel do nemocnice, o jeho startu se teprve rozhodne

Marcus Ericsson prodělal na Silverstone nepříjemnou nehodu (ilustrační foto)

Marcus Ericsson prodělal na Silverstone nepříjemnou nehodu (ilustrační foto) | foto: Pirelli

Do konce třetího tréninku zbývalo 21 minut, když Sauber C35 švédského pilota Marcuse Ericssona vyjel ze zatáčky Stowe poněkud víc na obrubník a následná akce byla záležitostí několika vteřin.

Pětadvacetiletý absolvent 44 Grand Prix se po nájezdu na obrubník dostal do smyku, vůz se začal stáčet k vnitřní straně trati. Ericsson se pokoušel vytočit kola proti směru smyku, vzápětí se začalo kouřit od zablokovaných kol, ale vůz letící šikmo směrem k bariéře už zastavit nedokázal. Následoval náraz přídí pod tupým úhlem, o síle úderu svědčil i fakt, že Švédovi odpadl ze sloupku řízení volant a skončil na levém koleni pilota. 

Podle prvních zpráv nemuselo nutně jít o Ericssonovu jezdeckou chybu, po předchozím dešti bylo okolí tratě mokré a nešlo vyloučit, že právě takto poznamenaný obrubník byl příčinou Švédových problémů.

Ericsson několik desítek vteřin seděl ve voze, poté se z kokpitu vysoukal vlastními silami, ale bezprostředně poté byl na místě prověřen lékařem. S ohledem na povahu nárazu rozhodl šéflékař FIA Ian Roberts, že pilot bude převezen do nemocnice k řádným testům, které by vyloučily případně zranění. Ericsson tak putoval sanitkou do Oxfordu a už v té chvíli bylo nanejvýš pravděpodobné, že odpolední kvalifikaci nestihne. To se také stalo. Během vyšetření si Švéd stěžoval na přetrvávající bolesti, náraz do svodidel popsal jako "obrovskou nehodu". O jeho zdravotním stavu a potažmo s tím způsobilosti startovat se rozhodne až zítra dopoledne, kdy švédský pilot podstoupí další testy v nemocnici.

Vůz byl značně poškozen, zejména závěsy a příď. Tým zatím neupřesnil rozsah škod a zda je vůbec bude možné opravit, protože Sauber průběžně bojuje s nedostatkem financí.  

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu