Prohlášení týmů po závodě v Bahrajnu: Grosjean žije americký sen

Jana Šrámková / PH / iM2, 3. dubna 2016, 18:40 Google+

Jak hodnotí dnešní závod v Bahrajnu jednotliví piloti a představitelé týmů? Nico Rosberg prodlužuje šňůru vyhraných závodů.

Počet komentářů:  5 komentářů (Poslední 04.04. 08:58) Napište svůj názor
Nico Rosberg v Bahrajnu

Nico Rosberg v Bahrajnu | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

MERCEDES

Nico Rosberg, 1. místo
Byl to úžasný víkend. Start byl klíčový, dobře jsem se rozjel z místa, a pak jsem už jen závod kontroloval. Je to skvělé, celý víkend šel dobře, hlavní byl start, vše se povedlo dobře. Hodně na startu pracujeme, snad děláme pokroky. Na titul však ještě nemyslím, je to teprve druhý závod.

Lewis Hamilton, 3. místo
Po startu v Austrálii a tady šlo o dva odlišné incidenty, oba stejně bolestivé, dnes možna ještě více. Opět šlo o omezení škod. Gratuluji Nicovi. Tým doufal, že by potenciálně mohl vyjet safety car. Měl jsem tak moc poškozené auto, že jsem s Kimim nemohl bojovat.

Niki Lauda, nevýkonný šéf týmu
Nico nevyhrál jen druhý závod v řadě, stejně to skončilo i na konci loňské sezóny. Lewis měl smůlu. Byla to rozhodně Bottasova chyba, poškodilo mu to křídlo a to nepomohlo. Byl bych na Bottase naštvaný. Nico odvedl perfektní práci, lépe už to nešlo. Od startu až do cíle měl všechno pod kontrolou. Zasloužil si vyhrát. Vettel měl podobný problém jako Räikkönen v Austrálii. Je to pro něj smůla. Oba naši jezdci měli dobrý start. Naopak Kimi neodjel dobře.

 

FERRARI

Kimi Räikkönen, 2. místo
Měl jsem špatný start, po pár kolech jsem byl za Nicem, ale bylo těžké ten start napravit. Měli jsme dobrou rychlost, ale ne dost dobrou na to, abychom vyhráli. Celkově to ale nebylo špatné. Ukázali jsme, čeho jsme schopni. Ale na vítězství to nebylo. Máme se tedy pořád kde zlepšovat. Bohůžel to s vítězstvím nevyšlo. Také u auta Seba nešlo vše optimálně, čeká nás tedy hodně práce.

Sebastian Vettel, neodstartoval
Ještě nevím, co se přihodilo. Z motoru se zakouřilo, a tak jsme se rozhodli zastavit, je to frustrující. Po závodě uvidíme, co se stalo - jestli je motor poškozený nebo ne. Před víkendem jsme neměli žádné obavy o spolehlivost. U Kimiho jsme závadu po Austrálii opravili. Nevím, jestli jde o stejným problém, zatím to nedokážu říct.

Jock Clear, šéf inženýr
Fantastické - Kimi zde byl vždycky silný. Viděli jsme to i v předchozích letech. Po špatném startu se dokázal vrátit zpátky a ukázal dobré předjížděcí manévry, což bylo hodně důležité. Navíc udržel Hamiltona v šachu - víme jak Hamilton umí být silný. Na konci jsme chtěli Rosberga dostat trošku více pod tlak, ale pneumatiky na to nebyly dost dobré. I tak to byl pro něj dobrý den.

U Sebastiana zatím nevíme, co se stalo. Viděli jsme kouř a on hovořil o ztrátě výkonu. Avšak na ztrátě výkonu se podepíše jakýkoliv problém. Musíme se na auto podívat a přijít na problém. V telemetrii nebylo nic vidět. Je to pro něj škoda, obávali jsme se i o Kimiho, když jsme nevěděli, co bylo příčinou. 

 

RED BULL

Daniel Ricciardo, 4. místo
Nepovedl se mi moc start a pak to bylo v první zatáčce závodu hodně těsné. Chtěl jsem toho využít, ale dostal jsem se pod kola ostatních. Přitom došlo k poškození mého předního křídla. Když jsem se dotkl Williamsu, tak jsem viděli, že mi ulétla poměrně velká část předního křídla. Obával jsem se, že budu muset zajet do boxů pro výměnu křídla. Následně se mi ale dařilo se jich držet, a tak jsme prostě pokračovali. Měl jsem tedy dobrý závod. V závěru jsem jel osamocen, ale jsem spokojen. Mercedes a Ferrari jsou o krok napřed.

Daniil Kvjat, 7. místo
Za svůj výsledek jsem velmi rád. Začátek závodu byl docela obtížný, když vezmeme, že jsem začínal tak vzadu. Náš rytmus byl ale dobrý a dovolil nám získat tento dobrý výsledek. Strategie fungovala velmi dobře a podařilo se nám vyhnout se provozu. Stejně tak bylo pozitivní zjistit, že jsme byli schopni se měřit s nejlepšími. Teď musíme zapracovat na kvalifikacích, abychom se vyhnuli další podobné pohromě jako tady. Všechno to před Čínou zanalyzuji. Bahrajn vlastně opouštíme s úsměvem.

Christian Horner, šéf týmu
Dnes oba naši jezdci předvedli skvělý výkon. Celkově mohu říci, že šlo o slušný víkend pro Red Bull Racing. Podařilo se nám navíc získat několik cenných bodů do týmové 'pokladničky'.

 

HAAS

Romain Grosjean, 5. místo
Neuvěřitelné, je to americký sen! Skvělá práce týmu! Mám letos i brzdy, to pomáhá. Souboj s Williamsem, Red Bullem a Toro Rosso byl skvělý. Neměli jsme žádné problémy, mohl jsem jet podle sebe a být agresivní se strategií. Stále je kde se zlepšovat a je to jako sen. Jsem spokojen a brzdy fungují velmi dobře, mohu i útočit, to auto miluji. Ale musíme držet nohy na zemi.

Esteban Gutiérrez, nedokončil
Jsem moc zklamaný. Jel jsem ve skvělém rytmu, podobnou rychlost měl i Romain. Ale zlomil se jeden z brzdových disků. Co víc mohu říct? Nic moc víc. Tak to je. Jde o nový tým a tyto věci se stávají. Za Romaina jsem ale rád. 

Gunter Steiner, šéf týmu
Je mi líto Estebana. Musíme zanalyzovat, co se stalo. Víme, že šlo o levý přední disk brzd, který praskl. Ale proč? Na telemetrii jsme nepozorovali nic zvláštního.

 

TORO ROSSO

Max Verstappen, 6. místo
Je to skvělý výsledek. Obzvlášť na okruhu, který našemu auto moc nesedí. Dojet šestý, obzvlášť když vezmeme v úvahu, jak závod probíhal, je velké pozitivum. Stále můžeme zlepšovat kvalifikaci, ale závod vypadá dobře. Budeme se i nadále snažit. Je to také poprvé, co jsme v Bahrajnu získali body, takže jsem rád, že jsem tuto statistiku změnil. A jak jsem řekl, tohle bylo mým cílem.

Carlos Sainz, nedokončil
Je škoda, že jsem musel odstoupit. Vypadalo to, že bych jinak získal body nebýt nehody v prvním kole. Start byl dobrý, ostatní byli na super-měkké sadě a my na měkké, ale i tak jsme získali místa, což bylo dobré. Bojovali jsme a bránil jsem se Mclarenu a Pérezovi, který do mě najednou narazil a byl z toho defekt. Potom byl závod ztracen. Musíme to hodit za hlavu a zaměřit se na Čínu, kde budeme silnější, víme, že auto je silné a rychlé.

Franz Tost, šéf týmu
Když vezmeme v úvahu startovní pozice je dobré, že jedno auto dojelo šesté, ale škoda, že druhé nevidělo cíl. Max i tým odvedli skvělou práci, bohužel Carlosova kolidoval s Pérezem a následkem toho byl defekt a poškozená podlaha. Nakonec jsme jej zavolali do boxů, i když jsme kvůli možnému safety caru pokračovali celkem dlouho. Auto bylo nestabilní, ale pozitivní je, že jsme poprvé získali v Bahrajnu body a můžeme být tedy spokojeni a těšit se do Číny, kde čekáme, že budeme konkurenceschopní.


WILLIAMS

Felipe Massa, 8. místo
Měl jsem skvělý start, ale strategie dvou zastávek nefungovala tak, jak jsme si představovali. Rychlost na středně tvrdé sadě pneumatik nebyla moc dobrá. A umožnilo ostatním na měkké dostat se před nás a zůstali tam. Čekali jsme od tohoto víkendu víc, takže je to zklamání, ale snad se poučíme a v Číně to bude lepší.

Valtteri Bottas, 9. místo
Na startu, když jsem se rozhodl zatočit a brzdit, tak to bylo uvnitř velmi těsné, Lewis se rozhodl velmi pozdě. Snažil jsem se mu nechat co nejvíce místa. Byla to škoda, protože jsem dostal trest a stálo mě to hodně míst. Během závodu jsme změnili strategii, plánovali jsme dvakrát použít středně-tvrdé pneumatiky, pak jsme použili jednou měkkou směs.

Rob Smedley, šéf výkonnosti vozu
Byl to náročný den. Jsme zklamaní a nedopadlo to vůbec podle představ. Máme před sebou kus práce. Oproti kvalifikaci nám chyběla rychlost. Vallteri měl menší poškození auta kvůli incidentu s Hamiltonem, potom dostal penalizaci. Felipeho rychlost ve druhém stintu byla špatná a musíme se na to podívat. Celkově to byl těžký den a musíme se poučit a vyjít z toho silnější. Máme na to dva týdny a před námi je kus práce.

 

MCLAREN

Stoffel Vandoorne, 10. místo
Dnes jsem maximálně využil nabídnutou příležitost. V autě jsem se cítil velmi jistě, nedělal jsem žádné chyby. Takový výsledek jsem víceméně čekal. Neměl jsem žádná vysoká očekávání, jsem docela spokojený.

Víkend byl úžasný. Od počátku jsem se snažil využít příležitost. Měl jsem vše pod kontrolou. Není to lehké, když debutujete rovnou v závodě. Ale neudělal jsem dnes žádné chyby. Závodění dnes bylo dobré, obzvlášť první kolo bylo dost hektické. Pak jsem to zvládal celkem dobře.

K dobrému výsledku bylo důležité se rychle vypořádat s provozem. Auto se chovalo velmi dobře, bylo stabilní. Udělali jsme pokrok. Mohli jsme z něj dnes ale dostat více.

Jenson Button, nedokončil
Najednou jsem přišel o ohromnou porci výkonu, auto zastavilo. Byla to škoda, protože jsem byl na 9. místě. Hodně jsem za vozy před sebou šetřil palivo. Když se podívám na vozy za námi, je to škoda - bojoval jsem tam, kde se to míchalo.

Závod byl plný incidentů, což se dalo využít, ale dnes se nám to žel nepodařilo. Nevím přesně, v čem byl problém, musíme se na auto podívat. Je to škoda, protože se tento víkend hodně zlepšilo, i když kvalifikace nakonec moc nevyšla.

Eric Boullier, závodní ředitel
Stoffel odvedl úžasnou práci a získal při svém debutu bod. To zakončilo jeho dobrý víkend a předvedl bezchybný výkon. Po problémové kvalifikaci Jenson předvedl skvělý start, ale nakonec ne jeho vinou jízda skončila. Byl zklamaný, pochopitelně, ale oba piloti ukázali rychlost a máme tak důvod se těšit do Číny s optimismem. V Bahrajnu jsme získali bod a získal jej nováček. Dobrá práce, Stoffe.

 

RENAULT

Kevin Magnussen, 11. místo
Věděli jsme, že když budeme vyrážet z boxů, tak budeme muset vyčkat se strategií. Nicméně na trati jsem měl skvělé souboje, z auta jsme dnes vytěžili maximum. Závod jsme dokončili těsně za body. Je frustrující, když si pomyslím, čeho bychom mohli dosáhnout bez té penalizace. Každopádně tým odvedl tento víkend dobrou práci. Všichni jsme dobře spolupracovali a rychlost vozu byla povzbuzující. S podporou, kterou máme od Renaultu, tým čekají skvělé časy. Máme důvod se usmívat. Budeme tvrdě pracovat do té doby, než nezačneme sklízet plody naší práce.

Jolyon Palmer, nedokončil
Poté, co jsem dokončil svoji první Grand Prix, jsem se nemohl dočkat dnešního závodu. Bohůžel jsem v něm ujel jenom instalační kolo! Po solidním výkonu v Melbourne si myslím, že jsme mohli postoupit dále a získat ještě lepší výsledek. Až do poslední zatáčky šlo všechno dobře. Myslím, že problém byl v hydraulice - s týmem se na to podíváme, abychom poruše porozuměli. Tohle se v automobilovém sportu stává, už se těším do Číny.

Fred Vasseur, závodní ředitel
Celý víkend v Bahrajnu byl pro tým velkou výzvou, málem, opět, jsme získali body. Kevin odvedl velmi dobrou práci, když startoval z boxů a dojel jako 11. Byli jsme hodně blízko zisku bodů, doufali jsme v to až do konce. Na druhou stranu pro Jolyna to byla velká škoda. Musel zajet do boxů hned po zahřívacím kole. Nemohl tak odstartovat do závodu, vyšetřujeme, co se stalo.

 

SAUBER

Marcus Ericsson, 12. místo
Byla to zábava a hodně se bojovalo. Na statu jsem měl smůlu, během prvního kola mi chyběl výkon a ztratil pár míst. Potom jsem se zasekl za jinými vozy, ale jak jsem je předjel, byl to dobrý závod. Bohužel jsem v posledním stintu musel šetřit palivo a bylo těžké bránit svoji pozici. Celkově slušný víkend, kde jsme z auta dostali maximum. Musíme dál pracovat.

Felipe Nasr, 14. místo
Po startu z konce startovního roštu je dobré, že jsem získal pozice. Udělal jsem, co se dalo, ale tento výsledek je maximu, protože jsem se s autem opět trápil. Musíme se podívat na data, abychom se zlepšili.

 

MANOR

Pascal Wehrlein, 13. místo
Skvělý závod. Ani ho nemohu srovnat s Melbourne. Auto bylo lepší, chování pneumatik též, prostě celkové zlepšení. Bylo to na začátku chaotické, ale nebudu si stěžovat. Start byl dobrý a vyhl jsem se kontaktu, zbytek byl zábava a je pěkné být konkurenceschopný. Užil jsem si předjíždění Force Indie a byl jsem i sedmý. Bylo by super předjet i druhý Sauber, ale nakonec se ozvalo opotřebení pneumatik, museli jsme jet na tři zastávky, ale bylo to o dost lepší než minule. Díky týmu a těším se do Číny.

Rio Haryanto, 17. místo
Je skvělé dojet do cíle. Pro mě je to důležitá zkušenost a dá nám to další data. Start byl dobrý a jeli jsme jinou strategii než ostatní kolem. Trápilo nás opotřebení pneumatik. Nyní nás čeká Čína, tam to dobře znám a těším se na další pokrok.

Dave Ryan, závodní ředitel
Skvělá práce. Oba piloti zajeli skvěle a Pascal zajel snový závod, skvělá práce při předjetí Force Indií. Ale budu držet nadšení na uzdě, je to jen první část žebříku. Máme před sebou kus cesty, ale je zde potenciál. Je skvělé vidět odměnu za práci, kterou tým odvádí. Díky týmu zde na okruhu i v továrně. Nyní nás čeká Čína, snad zde opět uvidíme další zlepšování.

 

FORCE INDIA

Nico Hülkenberg, 15. místo
Náročný závod a zklamání, kde to moc nešlo podle plánu. Měl jsem špatný start a při nájezdu do první zatáčky se tam objevily tři nebo čtyři auta, do někoho jsem ťuknul a poškodil si křídlo. Snažili jsme se to napravit strategií na dvě zastávky, ale ukázalo se to být moc těžké. Problémem byl i provoz a souboje, čili opotřebení bých pneumatik bylo vysoké. Nemyslím, že jsme dnes naplno ukázali naši rychlost, protože první kolo nám zničilo závod, už jsem musel jen dohánět.

Sergio Pérez, 16. místo
Nebyl to dobrý víkend, věděl jsem, že musím předvést dobrý start a to se povedlo. Bohužel jsem potom kolidoval se Sainzem a to zničilo můj závod. Jel jsem hned za ním a najel na kraj zevnitř a nedokázal včas zastavit. Je to škoda, rychlost jsme měli a mohli z toho být body.  Potom se ozvalo opotřebení pneumatik, ale nedělejme předčasné závěry, v továrně se podíváme a zanalyzujeme data a ujistíme se, že v Číně budeme silnější. V prvních závodech nám chybělo štěstí, i když rychlost máme dobrou, takže snad se to brzy otočí.

Robert Fernley, zástupce šéfa týmu
Věci nešli podle představ, závod obou pilotů byl pokažen hned ze začátku. Nico si poškodil křídlo a podobné to bylo i u Sergia. Potom je těžké s tím něco dělat. Zkusili jsme, co to šlo se strategií, ale bez safety caru nebo podobných příhod jsme věděli, že body budou mimo dosah. Musíme se podívat i na pozitiva a v Číně ukázat naši plnou sílu a získat body, které si zasloužíme.

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení týmů po závodě v Bahrajnu: Grosjean žije americký sen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 5, poslední 04.04.2016 08:58 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 5 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton v Bahrajnu

Předzávodní servis: Všichni mluví o novém návrhu kvalifikačního formátu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  2. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  3. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  4. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  5. SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

  6. "Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud