Prohlášení týmů po kvalifikaci v Bahrajnu: Rosberg si byl naprosto jistý, že je pole position jeho

Jana Šrámková / PH / Jan Pánek, 2. dubna 2016, 18:00 Google+

Jak hodnotí dnešní kvalifikaci v Bahrajnu jednotliví piloti a představitelé týmů? Hamilton si připsal nejrychlejší čas v historii tohoto okruhu.

Počet komentářů:  2 komentáře (Poslední 03.04. 08:54) Napište svůj názor
Lewis Hamilton v Bahrajnu

Lewis Hamilton v Bahrajnu | foto: Daimler AG

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1. místo
Vlastně jsem se celou dobu trápil s tím, abych dal dohromady perfektní kolo. To poslední bylo jediné, kdy se mi to za celý víkend podařilo. Snad to bylo první z mnoha. Je neuvěřitelné, že jsme teď rychlejší než za časů desetiválců. Jsem spokojen, byl jsem pod tlakem a po té chybě během prvního pokusu obzvlášť. Spokojen.

Nico Rosberg, 2. místo
Myslím, že Lewis odvedl fantastickou práci. Mé kolo se zdálo být dobré a byl jsem si jistý, že jsem kvalifikaci vyhrál, ale nebylo tomu tak. Lewis předvedl neuvěřitelné kolo a porazil mě. Myslím, že startovat z pole position tady znamená nejméně. Strategie a všechno ostatní bude celkem masakr.

Toto Wolff, výkonný šéf týmu
Nebudu dál komentovat nový formát kvalifikace, dnešní boj mezi našimi piloty a potom mezi námi a Ferrari byl velmi těsný a napínavý. Až ke konci se to Lewisovi a Nicovi pořádně podařilo. Lewis nejprve v prvním kole Q3 vyjel mimo, ale potom předvedl úžasné kolo, nejrychlejší na tomto okruhu, rychlejší než desetiválce a o více než tři sekundy rychlejší než loňská pole position. Působivé. Nico byl velmi blízko, ale nakonec jen pár setin. Jinak jsem svůj názor na formát kvalifikace nezměnil a nemám k tomu co dodat. Nyní se soustředíme na zítřejší závod, abychom měli dobrý start. Bude to těsný souboj s Ferrari.

 

FERRARI

Sebastian Vettel, 3. místo
Jsem moc spokojený s tím, jak se auto chová v kvalifikaci a v závodě. Jestli to bude stačit, to uvidíme zítra. Nebylo jediné místo, kde by se auto nechovalo správně. Budeme na ně tlačit velmi tvrdě. Idálně uděláme na startu tu stejnou věc jako před dvěma týdny. Nevadilo by mi to.

Kimi Räikkönen, 4. místo
Kvalifikace byla bezproblémová, šlo to dobře, ale bylo by lepší ještě získat další pozice. Na poslední sadě super-měkkých pneumatik jsem měl menší potíže v prvních zatáčkách a nezlepšil svůj čas, ale jinak to bylo OK. Ale tohle ani tak není výsledek, který si přejeme. Máme před sebou kus práce, protože jsme víceméně tam, kde bychom chtěli být, ale ještě je co dohánět. Zítra se pokusíme pozice získat, uděláme maximum a uvidíme. Snad to bude dobrý závod.

 

RED BULL

Daniel Ricciardo, 5. místo
Tohle jsme nečekali. Q3 nevypadala realisticky a teď páté místo vypadá jao pole position. Na víc jsme neměli rychlost. Jsem s koly spokojen a stejně tak s pokrokem, který ukazujeme.

Daniil Kvjat, 15. místo
Dnes to nešlo podle plánu. Načasování nebylo špatné, ale chyběla rychlost. Na naší straně garáže něco v kvalifikaci chybělo. Nevím, co to bylo, ale nešlo to tak, jak bychom si přáli. První trénink byl ok, i ty další byly v pořádku, ale v kvalifikaci jsme byli "nikde". Musíme se na to podívat a pro zítřek to otočit.

Christian Horner, šéf týmu
Daniel dnes předvedl skvělý výkon, byl stále rychlejší a rychlejší a dostal z auta maximum. Páté místo je tady skvělý výsledek. U Danyho to tak dobře nešlo a byl spokojenější při teplejším počasí, trápil se s rychlostí a nastavením a dojel patnáctý. Ale strategie a předjíždění zde může zamíchat kartami, bude to fascinující závod.

 

WILLIAMS

Valtteri Bottas, 6. místo
Byla to dobrá kvalifikace, z auta jsme dostali maximum. U Felipeho [Massy] jsem dosáhli pokroku s novým předním křídlem [novou verzi křídla měl jen Massa, Bottas nikoliv - pozn. red.]. Zítra budeme mít na startu silnou pozici, reálný cíl je TOP5. Hlavně musíme najít způsob, jak se dostat před Red Bull, jinak doufám v čistý závod.

Felipe Massa, 7. místo
Byla to rozhodně dobrá kvalifikace. Celou sobotu jsme se trápili s nastavením nového křídla, hlavně mi scházel balanc. Dlouho jsme rozvažovali, zdali nové křídlo použít i v kvalifikaci. Nakonec jsme tak učinili a udělali jsme dobře. Zítra budeme mít před sebou dlouhý závod, před námi je jeden red bull, za námi dvě toro rossa a další konkurenceschopní soupeři. Doufám ale v zisk hodně bodů.

Rob Smedley, šéf traťových operací
Proč jsme s našimi vozy vyjeli ještě jednou během druhé části kvalifikace? Věděli jsme, že Ferrari i Mercedes budou před námi, takže už nestihneme zajet druhé kolo ve třetí části kvalifikace. Proto jsme naše piloty vyslali ještě jednou v Q2. Využili jsme čas navíc a naši jezdci se mohli připravit lépe na Q3. Myslím, že máme třetí nejrychlejší auto. Navíc jsme v pátek odvedli dobrou práci na nastavení pro závod a máme i dobrou strategii.

 

FORCE INDIA

Nico Hülkenberg, 8. místo
Je pěkné být v Q3, protože jsme museli během víkendu tvrdě pracovat, abychom z auta dostali výkon, který potřebujeme. Změny, které jsme včera večer udělali byli správné. Během kvalifikace se auto neustále zlepšovalo a asi nám pomohlo zrychlování tratě. Všechna kola jsem měl čístá a bezproblémová a jsem spokojen. Snad to zítra bude podobné, protože myslím, že můžeme získat spustu bodů. Je pravda, že auta za mnou mají volnou možnost při volbě pneumatik, ale jsem spokojen, protože je vždy lepší startovat vepředu.

Sergio Pérez, 18 místo
Měli jsme smůlu a přepočítali se. Asi bylo problém to další měřené kolo při první jízdě. To mě potom stálo čas. Zaskočilo nás to a zítra to v závodě bude bolet. Je to škoda, protože auto mělo dobrou rychlost a měli jsme potenciál být oba v první desítce. Zítra udělám, co budu moci, abych zabojoval a získal body.

Robert Fernley, zástupce šéfa týmu
Máme smíšené pocity a přemýšlíme, kde jsme mohli být. Jak ukázal Nico, našli jsme během noci rychlost a zajel skvělé kolo, dostal se do Q3. U Sergia to v Q1 nefungovalo a bude to pro něj znamenat těžký závod. Věděli jsme, že musí zajet další kolo, ale přepočítali jsme se a byl vyřazen. Ale pozitivní je, že vůz se choval dobře a budeme mít příležitost zítra předjíždět. Věříme tedy, že získáme body s oběma piloty.

 

HAAS

Romain Grosjean, 9. místo
Toto je nejlepší pozice, ve které můžeme být. Mohli jsme zkusit se dostat do Q3, ale já tam seděl a vlastně doufal, že mě někdo předjede a budu devátý. Je to sice zvláštní, ale je to tak díky těm novým pneumatikám a pravidlům. Čím výš jste, tím lepší, ale mezi sedmým a dvanáctým místem, to je asi to nejlepší místo. Viděl jsem Nica jak v prvním sektoru ztrácel a říkál jsem si, ale no ták, potom měl dobré kolo a já byl vlastně rád. Je to škoda, protože chcete bojovat o co nejlepší výsledek, ale nemáte jinou možnost, takže volba pneumatik je to, co chcete. Byla to dobrá kvalifikace a nemysleli jsme si, že budeme tak vysoko. Cílem je samozřejmě Q2 a zlepšení od prvního závodu v Austrálii a nepokazit kvalifikaci. Během následujících závodů toho předvedeme ještě víc.

Esteban Gutiérrez, 13. místo
Bylo to hodně těsné, dostal jsem se do provozu a bylo to náročné pro pneumatiky a začátek Q1 nebyl skvělý. Ale potom se to zlepšilo. Dostat se do Q2 je skvělý výsledek týmu, ačkoliv i tam byl problém provoz. Nejdůležitější však je se soustředit na závod a pokusit se o body. Uděláme pro to maximum.

Günther Steiner, šéf týmu
Dnes to byl dobrý den.

Guenther Steiner, team principal. Trénink byl bez potíží a nemohli jsme si ani v kvalifikaci přát víc. 9 a 13 místo jsou dobré pozice a můžeme získat body. A to si přejeme. Oba piloti odvedli skvělou práci ve správný čas. Tým dokázal vše skvěle připravit, díky jim. Udělali jsme, co bylo třeba a zítra se pokusíme bojovat o body.

 

TORO ROSSO

Max Verstappen, 10. místo
Byla to celkem dobrá kvalifikace a to na trati, která nám příliš nesedí. Takže být blízko Q3 je dobré. Samozřejmě byste však raději byl vepřeději. Musíme být však realisté a zajet zítra dobrý závod. Dobré je, že si můžeme zvolit pneumatiky pro start, takže to není špatný výsledek. I během tréninků jsme se spíš zaměřovali na závod než kvalifikaci, protože jsme neměli k dispozici tolik superměkkých jako ostatní, takže se těším, bude to zajímavé.

Carlos Sainz, 11. místo
Myslím, že to byla dobře odvedená práce, protože jsme věděli, že s naším počtem superměkkých bude náročné se dostat do Q3. Zajel jsem dobrá kola, ačkoliv zcela spokojen nejsem, protože kolo z Q1 bylo rychlejší než v Q2. Ale jsme rychlí a máme šanci získat body. Máme zajímavé možnosti co se strategie týče a proto se těším.

James Key, technický ředitel
Věděli jsme, že z prvních čtyř závodů pro nás Bahrajn bude nejtěžší a ukázalo se, že je to pravda. Je to tu hodně o brzdění a specifikace okruhu nám nesedí, nevyhovuje našim nejsilnějším stránkám jako ostatní tratě. A je to tu také hodně těsné. Neměli jsme dost pneumatik se pořádně ukázat v Q2, měli jsme jen jednu sadu, ale jinak si myslím, že bychom se do Q3 dostali. Tento formát kvalifikace však nedostatek pneumatik trestá. Ale jsme hned za prvními osmi, takže si můžeme zvolit pneumatiky pro start a to je pro nás výhodou. Máme před sebou večer práci, ale může to být silný závod a můžeme získat s oběma vozy body.

 

MCLAREN

Stoffel Vandoorne, 12. místo
Nevěděl jsem, co od kvalifikace očekávat. Ale cítil jsem se v autě dobře a zmaximalizovali naše šance. To, že jsem před Jensonem je pro mě trošku překvapení.

Jenson Button, 14. místo
Vyřazovací kvalifikace pro nás netvoří žádný rozdíl. Auto bylo dobré, bojoval jsem s nedotáčivostí. V poslední jízdě nevím, jestli to bylo okruhem… S kolem jsem byl celkem spokojený, ale rozhodně jsme čekali, že budeme blíže postupu do Q3. Kdyby vyvážení bylo takové jako v Q1, pak bychom měli šanci.

Pokud jde o zvod, uvidíme. Máme tři různé druhy pneumatik, je hodně možností. Minulý závod jsme se nerozhodli dobře. Kvalifikace by jinak měla být o tom, jak rychle můžete jet, teď je to hodně o strategii.

Eric Boullier, závodní ředitel
I když se z podobných výsledků nemůžeme radovat, Stoffelova první kvalifikace byla opravdu skvělá. Víme, že je rychlý, to ukázal v jiných sériích, ale jeho odhodlání a příprava byla úžasná a umožnila mu z vozu dostat vše. Neudělal nic špatně. Výborně! Chci také pochválit tým, připravili jej na víkend skvěle. Jenson jako vždy odvedl profesionální práci a asi by byl rychlejší, kdybychom jeho vůz nastavili ještě lépe. V Q1 se trápil s nedotáčivostí a tak jsme to zkusili do Q2 zlepšit novým nastavením křídla, ale trošku jsme to přehnali a výsledkem byla přetáčivost. Ale oba piloti mají dobrou pozici, aby zítra mohli útočit a body jsou možné stejně jako předvedení dobré show před našimi partnery.

 

MANOR

Pascal Wehrlein, 16. místo
Je to pro nás skvělý výsledek, bylo to úplně jiné auto. Byli jsme vzadu a najednou nám chybí jen pár desetin do Q2. Zítra do toho dám všechno. Obě moje kola byla konkurenceschopná. I ten první byl velmi dobrý, neudělal jsem žádné chyby. Jsem spokojen, jsme konkurenceschopnější než v Austrálii a oprvdu blízko Q2.

Rio Harjanto, 21. místo
Ranní trénink byl dobrý a jsem tedy zklamaný z kvalifikace. Měl jsem jen jeden pokus a neměl jsem čas na to zatlačit. Měli jsme na víc a uvidíme, co bude s tímto formátem kvalifikace. Zítra mě čeká plno práce, ale těším se, jsem s rychlostí spokojenější než včera.

Dave Ryan, závodní ředitel
Skvělý výkon, co Pascal předvedl. Udělali jsme pokrok a on se předvedl v dobré formě, věděl, že má na dobrý výsledek. Hodně času jsme strávili analyzováním zklamání v Melbourne a je dobré vidět, že se to vyplatilo. Jsme jen desetiny od Q2 a i když se stále je kde zlepšovat, jdeme správným směrem. Rio měl také dobrý víkend a v tréninku to vypadalo dobře, ale v kvalifikace nedal své kolo dohromady a bude zklamaný, ale jednou se to otočí.

 

SAUBER

Marcus Ericsson, 17. místo
Bylo to relativně dobré, i když výsledek kvalifikace není uspokojivý. Jako tým jsme během víkendu ovedli zatím dobrou práci co se nastavení vozu týče. Víme, že musíme získat větší rychlost, protože nemůžeme být spokojeni s tím, že jsme opět vyřazení v Q1. Chceme se posunout. Nyní uvidíme, jak to dopadne zítra. Závod bude jiný příběh a já do toho jako vždy dám vše.


Felipe Nasr, 22. místo
Je jasné, že s mým vozem jsou problémy. Musíme se na to pořádně podívat. Na druhou stranu se máme od čeho odrazit díky druhému autu v naší garáži, takže budeme analyzovat data a zjistíme, co pro zítřek musíme změnit.

 

RENAULT

Kevin Magnussen, 19. místo (start po penalizaci z boxů)
Měl jsem jen jedno kolo, protože jsme se snažili šetřit pneumatiky na závod. Je to hodně vyrovnané a bez penalizace bychom k tomu přistupovali jinak a výsledek by byl asi podobný jako v Melbourne. Podle rychlosti bychom mohli být ve středu pole, ale je to dlouhý závod a uvidíme. Dáme do toho maximum a snad přijdou překvapení. 

Víme, že penalizace byla kvůli tomu, že jsem nezajel k vážení. Viděli jsem červené světlo, ale přede mnou jel Daniil Kvjat a myslel jsem, že je to pro něj a že to nemůže platit pro dva vozy naráz. Ale bylo to pro oba, bylo to nedorozumění. Už se stalo, teď se musíme připravit na závod.

Jolyon Palmer, 20. místo
Tým odvedl dobrou práci, vyhnuli jsme se vyřazení hned na začátku a pochopili jsme systém. Dali jsme do toho vše, ale rychlost chyběla. Závodní rychlost byla v Melbourne lepší než kvalifikační, takže to snad bude i případ Bahrajnu. Chci se posunout polem a předjíždění je zde lehčí než v Austrálii. Může se stát cokoliv.

Alan Permane, šéf traťových operací
Nebylo to pro nás moc dobré. Kevin má penalizaci a museli jsme jet jen na jedno kolo. Povedlo se mu to zajet čistě. Jolyonovi se dnes nedařilo, trápil se v tréninku, udělali jsme pár změn v nastavení, ale i tak auto nebylo dle jeho představ. Včera se mu jelo lépe a musíme se na to podívat. Je zde potenciál se posunout vpřed, nikdo nechce startovat zezadu, ale věděli jsme, že nás čekají i těžká období. Uvidíme tu hodně opotřebení pneumatik a to bude klíčové. Dáme do toho vše.

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení týmů po kvalifikaci v Bahrajnu: Rosberg si byl naprosto jistý, že je pole position jeho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 2, poslední 03.04.2016 08:54 Vložte komentář

Zobrazeny poslední 2 komentáře. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton opouští pitlane při pátečním tréninku v Melbourne

Mercedes: Mezi námi a Ferrari to je o desetiny

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  2. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  3. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  4. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  5. SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

  6. SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud