Karthikeyan poprvé debutoval coby jezdec F1

Monteiro, Tiago

Monteiro, Tiago | foto: Jordan Grand Prix

Jordan Grand Prix dnes odstartoval první oficiálníletošní testy s Tiago Monteirem a Narain Karthikeyanem, coby novými jezdci stáje pro sezonu 2005.

Karthikeyan dnes absolvoval vůbec první výjezd na trať jakožto oficiální jezdec stáje Formule 1. Zatím jen testoval příležitostně pro stáje Jordan, Jaguar a Minardi. Stjeně tak je to dnes svátek pro Indii, která ještě nikdy neměla tak moc žhavé želízko v ohni.

Díky několika desítkám kilometrů z pondělka, včetně dnešních nových kilometrů oba jezdci zvládli zhruba 400 kilometrovou vzdálenost na okruhu v Silverstone.

Trevor Carlin, sportovní ředitel týmu hodnotil den slovy: “Auto dnes fungovalo bez problému. Najeli jsme celkem kolem 400 km. Tiago dnešek rozjel a pak si od něj převzal auto Narain. Pozitivní je, že jsme byli schopni najet mnoho kilometrů a velkým překvapením bylo, jak rychle se oba jezdci po dlouhé přestávce dokázali vrátit naplno za volant vozu. Oba se cítili ve voze pohodlně a ještě nezkoušeli najít maximální schopnosti vozu. Na dnešním dni mají největší podíl lidé z továrny Jordan a Toyota, která nám umožnila odjet tolik kilometrů.“

Narain Karthikeyan k prvnímu testu řekl: “Jezdilo se mi velmi dobře, dokázali jsme snížit rozdíl a celkově jsem s testem spokojen. Neměli jsme velké problémy a splnil jsem můj cíl, kterým bylo dosáhnout 300 km. Naposledy jsem testoval Formuli 1 v listopadu loňského roku! Dnešní ráno bylo velmi rychlé, ale snažil jsem si zvyknout tak, abych mohl pokračovat v další práci.“

Foto: Jordan Grand Prix

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu