Cíl Renaultu: Stáhnout náskok Mercedesu ve výkonu motoru na polovinu

Lewis Hamilton s Mercedesem v Singapuru

Lewis Hamilton s Mercedesem v Singapuru | foto: Mercedes AMG F1 Team

Renault doufá, že se mu letos podaří stáhnout náskok Mercedesu na polovinu a že v roce 2017 bude plně konkurenceschopným.

V průběhu loňské sezóny francouzský tým na Stříbrné šípy ztrácel kolem 60 koní. Podle šéfa vývoje motorů, Rémiho Taffina, chtějí svůj deficit výrazně snížit.

"Zkoumáme první polovinu z kroku, kterým máme stáhnout náskok Mercedesu. Říkám první polovinu, protože nikdy nevíte, o kolik se soupeři zlepší během zimy. Pokud jsme zaostávali loni o sekundu, možná získáme zpět tři nebo čtyři desetiny. Těmito věcmi se zabýváme. Ale znovu, až při testech a závodech uvidíme, co vlastně máme," sděluje Taffin.

Při středečním představení nového týmu a zbarvení (na starém Lotusu E23) uvedl, že se zaměřují zejména na spalovací komoru a turbo. "ERS systémy jsou pod kontrolou. Momentálně se nacházejí tam, kde chceme. Netvoří velkou součást toho, na čem musíme pracovat," potvrzuje Taffin.

img-responsive

Pohonná jednotka Renault Energy | foto: Renault Sport F1

Klíčové podle něj bude mít letos spolehlivé auto, aby ho tým mohl dobře rozvíjet před velkým pokrokem, který by chtěli dosáhnout v roce 2017: "Tým ve Viry má před sebou samozřejmě pár výzev, ale klíčovou je poskytnout Enstone dobrou pohonnou jednotku, aby vůz Renaultu mohl být spolehlivý, a my jsme s ním mohli ujet co nejvíce kilometrů, protože jej potřebujeme vyvíjet."

"Druhou je dostat z něj co nejvíc výkonnosti. Jak jsme v průběhu loňského roku vyvíjeli motor, mohli jsme pozorovat jasné známky našeho pokroku, který uplatním v prvním závodě v Melbourne a který si budeme chtít přenést dále. Vzhlížíme také k roku 2017, kdy budeme moci být velmi rychlí," dodává Taffin.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu