GPWC radí počkat na jejich nabídku

Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: BMW Motorsport

Další schůzka GPWC na konci února by měla přinést konkrétnější obchodní podmínky.

Formule 1 s Berniem Ecclestonem a nebo odchod a start v Grand Prix World Championship? Jürgen Hubbert radí zbývajícím devíti stájím počkat s podpisem smlouvy, kterou pro ně chystá Ecclestoneova FOM.

Brit se dohodl s Ferrari, že zůstane v šampionátu F1 do roku 2012 a podle odhadů v médiích má Maranello slíbeno 100 milionů USD a další procenta ze zisku. Celkem přislíbila FOM investovat 500 milionů, tedy na zbývajících 9 týmů připadne už jen 80%.

Podle Hubberta nebudou mít ostatní stáje podobné postavení jako Ferrari. Nebude s nimi uzavírán obchod, ale budou postaveny před hotovou věc. FOM tedy nehodlá jednat se všemi stejně, ale nátlakem si zajistit setrvání ostatních stájí v F1.

„Jsem si jistý, že GPWC může vytvořit slušné, otevřené a poctivé prostředí pro tento sport, naprosto odlišné od toho, které vzniká ze soukromé dohody mezi Ferrari, FOM a FIA,“ říká Hubbert.

Bude tak záležet na soudržnosti zbývajících továrních týmů. Pokud se přidá některý další k Ferrari, podařilo se Berniemu vytvořit zvětšující se spáru v základech připravovaného šampionátu...


Foto: BMW Motorsport

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu