FIA oficiálně odstartovala tendr na dodávky alternativních motorů

FIA rozjíždí záchrannou akci pro budoucnost F1

FIA rozjíždí záchrannou akci pro budoucnost F1 | foto: MiZ, F1NEWS.cz

Ačkoliv se předpokládalo, že výběrové řízení bude zahájeno až v návaznosti na dohodu mezi týmy, FIA dala jasně najevo, že hodlá svůj plán prosadit. Podle dvojice Ecclestone-Todt jde o nejlepší způsob, jak je možné oslovit potenciální výrobce motoru.

Zveřejněný dokument předkládá plán na alternativní motory pro období v rozpětí let 2017-2019 - a rovněž předpokládá, že se najde odpovídající výrobce pohonných jednotek. "FIA se rozhodla zahájit konzultace s výrobci motorů, aby potenciálně zvažovali účast v sezónách 2017, 2018, 2019 mistrovství světa F1 jako exkluzivní dodavatelé alternativních pohonných jednotek. Vybraný subjekt bude jako jediný opravněn poskytnout zmíněný agregát pro uvedené období," praví se v prohlášení.

"FIA nyní požaduje vyjádření zájmu případných kandidátů k účasti na řízení s cílem stát se výhradním dodavatelem alternativního motoru pro účastníky mistrovství. Výzva k vyjádření zájmu ve výše uvedeném řízení podléhá francouzskému právu."

Automobilová federace požaduje od případných zájemců - kteří musí prokázat nezávislost na automobilkách - podat přihlášku k tendru nejpozději do 23. listopadu 2015. Kandidáti musí poskytnout údaje o svých technických a finančních možnostech, aby byla jejich kandidatura schválena. Dokument zatím neuvádí přesnou technickou specifikaci motoru, ale případní zájemci se mohou obrátit na příslušné orgány FIA. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu