Vettel očekává pokrok: Na vůz Ferrari pro příští rok budu mít mnohem větší vliv

Sebastian Vettel v Mexiku

Sebastian Vettel v Mexiku | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel věří, že na příští monopost Ferrari bude mít mnohem větší vliv, než tomu bylo u letošního SF15-T

Německý šampion přestoupil z Red Bull k Ferrari na konci loňské sezóny, kdy byl již rudý monopost v podstatě hotov. Na budoucí auto proto bude moci mít mnohem větší vliv, očekává také další výkonnostní pokrok a stažení náskoku Mercedesu.

Na otázku, jaký velký podíl bude mít na příštím voze, odpovídá: "Mnohem větší. K týmu se nemůžete přidat, dokud u něj nejste, spousta klíčových rozhodnutí byla již přijata, když jsem přišel. Sezóna, kterou jsme doposud měli, byla fenomenální, když zvážíte, kde byl tým minulý rok a jaké jsme čelili situaci s mnoha novými lidmi.

V továrně došlo na pozicích ke spoustě změn. To pro tým není nejjednodušší ke strávení, je to však skvělé. Dal se dohromady opravdu silný tým, takže docela věřím a doufám, že příští rok bude představovat velký pokrok," pokračuje závodník Scuderie.

img-responsive

Sebastian Vettel věří, že Ferrari dosáhne v příští sezóně dalšího velkého pokroku | foto: Scuderia Ferrari

Letos se dočkal zatím tří vítězství a mimo to stanul ještě devětkrát na pódiu, uvědomuje si ale, že Ferrari musí více zabrat, aby stáhlo náskok Mercedesu: "Nechci to zakřiknout, ale když se podíváte na organizaci, hodně se toho udělalo na tom, aby se tým stmelil, protože máme mnoho nových lidí.

Tyto věci zkrátka trvají, než každý pochopí, co má dělat. To bylo letos tou hlavní výzvou pro celý tým. Já jsem byl na začátku nový, lidé tedy museli pochopit můj jazyk, když hovořím o autě.

Máme možnost se zlepšit. Odvedli jsme obrovskou práci na motoru, ta dále pokračuje. Když se podíváte na auto, tak ještě nejsme tam, kde bychom chtěli být. Chceme ten nejlepší motor a nejlepší auto, zbývá toho tedy udělat ještě hodně. Není tajemstvím, že potřebujeme více přítlaku, než momentálně máme, je to ale více o organizaci v pozadí, abyste mohli v budoucnu dostávat maximum," dodává Vettel.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu