Hülkenberg uznal svou chybu při kolizi s Massou

Nico Hülkenberg přiznal větší podíl viny na kolizi s Massou

Nico Hülkenberg přiznal větší podíl viny na kolizi s Massou | foto: Pirelli

Třinácté kolo Grand Prix Singapuru znamenalo konec pro Nico Hülkenberga, když se srazil s Felipe Massou vyjíždějícím z boxů. Ačkoliv se Němec vehementně bránil, že se nijak neprohřešil, dostal od sportovních komisařů trest v podobě poklesu tří míst na startu následujícího závodu.

Tolik připomenutí událostí starých několik dní. Když si Nico důkladně prohlédl videozáznam, usoudil, že větší podíl ohledně kolize je na jeho straně. Proto zvedl telefon a Massovi zavolal, aby se mu omluvil. "Měl jsem Felipemu nechat víc prostoru," uvedl pro Auto Motor und Sport.

Zpočátku Hülkenberg, ještě pod vlivem doznívajícího incidentu a zklamání z odstoupení ze závodu, Massu vinil: "Byl jsem v zatáčce vpředu, to znamená, že závodní stopa byla moje a já si ji mohl volit. Najednou jsem ucítil náraz..." Komisařil však vůbec Nicovu verzi nevyslechli a "poctili" ho již zmíněným trestem. 

S odstupem čtyř dnů už současný vítěz Le Mans a dvanáctý muž průběžného pořadi přehodnotil své stanovisko: "Měl jsem nechat Massovi víc prostoru, určitě tu byla taková možnhost. I tak bych se dostal dopředu, alespoň do příští zatáčky. Pak by asi použil DRS, ale kdo ví, jak by to skončilo. Z boxů jsem dostal zprávu rádiem, také jsem ho zahlédl ve větší vzdálenosti od zatáčky. Při nájezdu do ní už mi samozřejmě zmizel z očí, ale věděl jsem, že tam je, nemohl se přece vypařit. Trest není nic ideálního, ale musím ho přijmout," popisuje Nico celý incident.

img-responsive

Felipe Massa ocenil Hülkenbergův přístup. | foto: Williams F1 Team

Massa ocenil Hülkenbergův přístup: "Bylo od něj hezké, že se omluvil. Je třeba si uvědomit, že po výjezdu z boxů je vůz v takovém úhlu, že dobře nevidíte, co se děje za vámi. Ale že tam Nico někde je, to jsem věděl, i box mi sdělil, že s ním budu bojovat o pozici. Když jsem jeho vůz poprvé spatřil, už bylo pozdě, ocitl jsem se v pasti a nemohl z ní uniknout."

Felipe dále popsal, že jeho williams měl hned dva problémy. "Měl jsem problémy se spojkou, k nim se přidala i převodovka. V určitém okamžiku bylo jasné, že do konce závodu nedojedu. To je také důvod, proč neberu kolizi s Nicem nějak dramaticky, došlo k ní v závodě, který pro mě byl tak jako tak ztracen."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu