Mateschitz rozšiřuje své impérium, hodlá koupit další okruh

Mateschitz si rozšiřuje svou základnu F1

Mateschitz si rozšiřuje svou základnu F1 | foto: Infiniti

Bernie Ecclestone kdysi skupoval pořadatelství Grand Prix a patřil mu tým Brabham, za nějž zaplatil v roce 1971 kolem 200 000 liber. V jiné fázi historie se objevil Švýcar Walter Brun, jemuž patřily krátce patřily hned dva týmy F1.

Co je to ale proti Dietrichovi Mateschitzovi. Rakouský miliardář, spoluzakladatel nápojového gigantu Red Bull, majitel stejnojmenné stáje a jejího B-týmu Toro Rosso si do svého portfolia F1 přidal před dvěma lety i okruh A1-Ring, který záhy přejmenoval na Red Bull Ring.

Jak se ale zdá, to mu zdaleka nestačí. Podle novin Österreicher a Salzburger Nachrichten jedenasedmdesátiletý Rakušan zakoupil další rakouskou trať, 4,2 km dlouhý Salzburgring, na kterém se až do roku 1994 jezdily závody MotoGP. "Mohu tuto informaci potvrdit," uvedl mluvčí okruhu.

Sám Mateschitz však říká, že dohoda ještě není definitivně uzavřena. "Pořád jsem ten kontrakt nepodepsal, takže v této chvíli majitelem Salzburgringu ještě nejsem." Zároveň ale nevyvrátil, že jednání jsou těsně před ukončením. Dodal však, že tato koupě je jeho soukromým počinem a není nijak propojena se značkou Red Bull.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu