Alonso se u McLarenu přimlouvá za Buttona. Co se mu na něm líbí? + FOTO

Jenson Button a Fernando Alonso

Jenson Button a Fernando Alonso | foto: Honda Racing F1

Podle Fernanda Alonsa by bylo fajn, kdyby si McLaren i pro příští sezónu Formule 1 podržel zkušeného pilota Jensona Buttona.

Alonso si s britským jezdcem užívá dobrý pracovní vztah, proto by byl rád, kdyby s ním stáj z Wokingu smlouvu prodloužila. "Jenson je celou sezónu docela dobrý. Velmi úzce spolupracujeme, abychom týmu pomohli.

Zkušenosti, které má Jenson, jsou velmi, velmi důležité pro vylepšení, která nasazujeme na auto, pokud jde o pohonnou jednotku a aerodynamiku. Pokud tedy Jenson zůstane, tak to podle mě bude pro tým dobré. Pokud se rozhodnou, že něco potřebují změnit, bude to mít pro tým podle mě své výhody i nevýhody."

img-responsive

Fernando Alonso s Jensonem Buttonem vychází velmi dobře, hodně se toho od něj na rozdíl od svých bývalých týmových kolegů naučil | foto: Honda Racing F1

"Můžu říct jedinou věc, o které jsem si jistý - práce s Jensonem je pro tým a pro mě samotného velmi, velmi produktivní, učíme se hodně věcí. O spolupráci s jinými kluky toho moc říct nemůžu. Ale oni učiní takové rozhodnutí, které podle nich bude pro tým nejlepší. A snad k tomu dojde před vánoci," pokračuje Alonso.

Button si totiž musel loni počkat až do prosince, než jej McLaren potvrdil po boku Alonsa místo Kevina Magnussena. Po Velké ceně Itálie uvedl, že by si přál, aby rozhodnutí týmu - ať už bude jakékoliv - padlo během několika týdnů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu