Prohlášení týmů po závodě v Maďarsku: Ferrari věnuje vítězství Bianchimu

F1NEWS.CZ, 26. července 2015, 15:58 Aktualizováno 27.7.2015, 03:43 Google+

Jak hodnotí dramatický závod na maďarském Hungaroringu jednotliví piloti a představitelé týmů?

Počet komentářů:  11 komentářů (Poslední 30.07. 11:20) Napište svůj názor
Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

FERRARI

Sebastian Vettel, 1. místo
Neuvěřitelný den, ale toto vítězství patří Julesovi. Byl to těžký týden a je to pro nás náročné, takže tohle je pro něj. Myslím, že všichni ve Ferrari ví, že by byl dříve či později součástí tohoto týmu. Měli jsme dobrý start a auto bylo sice náročnější, ale řídilo se skvěle a zvládli jsme to i přes safety car, je to pro tým skvělý výsledek.

Kimi Räikkönen, nedokončil
Měli jsme špatné závody, tento byl další. Bylo by to pro tým samozřejmě mnohem lepší s doublem, ale Seb vyhrál, takže to je také dobré. Je to škoda, měli jsme rychlost, všechno šlo dobře, jen ten problém s autem... Je to smůla, ale tak to chodí a nemůžeme s tím nic udělat.

Auto se pokazilo, ale udělali jsme maximum. Když se podíváte na výsledky, nevypadá to dobře, ale oproti loňsku je to lepší. Snažíme se, tvrdě pracujeme a snad budeme mít štěstí. Ukázali jsme, že máme na to získat dobrý výsledek, jen musíme pohlídat spolehlivost.

James Allison, technický ředitel
Každé vítězství je skvělé! Mám obrovskou radost. Na druhou stranu je nám velmi líto, že po skvělé jízdě Kimiho zklamalo auto. Start byl důležitý, ale měli jsme i rychlost na to, abychom získali náskok. Bylo to dobré.

Sergio Marchionne, prezident Ferrari
Toto vítězství věnujeme památce Julese Bianchiho, fantastickému klukovi, který nám velmi chybí. Dnes jsme nakonec neslavili double kvůli problému na Kimiho autě. To je důkazem, že nikdy nesmíme usnout na vavřínech. Musíme dál zmenšovat ztrátu a nikdy neignorovat spolehlivost. Nyní se těšíme na letní pauzu a vrátíme se snad ještě s větším odhodláním.

 

RED BULL

Daniil Kvjat, 2. místo
Chtěl bych všem poděkovat, závod byl velmi těžký. Chci toto pódium ale věnovat Julesovi a jeho rodině. Na začátku jsem si myslel, že nemám šanci, měl jsem probrzděnou plošku, ale lidi mi říkali "Nikdy se nevzdávej" a já se nevzdal.

Daniel Ricciardo, 3. místo
Byl to šílený závod, měl jsem kontakt v první zatáčce celkem třikrát! A třikrát jsem si myslel, že jsem v závodě skončil. Cítím to jako vítězství, tak to bylo těžké. Ale chci toto pódium věnovat Julesovi.

Věděli jsme, že nemáme rychlost na rovinkách, viděl jsem prostor, zkusil jsem to, ale Nico mi zkřížil cestu, nebylo tam moc místa, takže jsme se dotkli a ztratili možnost vyhrát.

Adrian Newey, hlavní aerodynamik
Věděli jsme, že se nám zde bude dařit, tak jsme zatlačili na vývoj. Je škoda, že Daniel nepředjel Nica, mohl by slušně zatlačit na Sebastiana. Měli jsme dobré tempo na měkčích pneumatikách.

Pokusili jsme se zde maximalizovat naše šance ani jsme neměli novější motor... Jezdci a tým odvedli dobrou práci. Je skvělé, že jsme mohli vidět oba naše jezdce na pódiu. Udělali jsme dobré rozhodnutí s Ricciardem, protože na poslední stint měl měkčí pneumatiky.

 

TORO ROSSO

Max Verstappen, 4. místo
Je to můj nejlepší výsledek v F1, nemůžu tomu po špatném startu uvěřit, nikdy se nevzdávám, tlačil jsem na to, předjížděl jsem. Po restartu jsem se dotkl Lewise, na což jsem dostal penalizaci průjezdu boxů. To jsem byl na 5. místě, které bylo ztracené. Když jsem se po páru kolech zeptal inženýra, na jakém místě závodíme, řekl, že na 4. pozici!

Carlos Sainz, nedokončil
Frustrující konec víkendu, je to škoda! Mohl z toho být velmi dobrý výsledek. Páté místo a závod probíhal dobře, potom jsem neměl výkon a byl konec závodu. Tohle už je potřetí v řadě, kdy jsme byli na bodech a nedojeli, takže nejsem spokojen, ale alespoň bodoval Max, což je dobré pro tým. Kvůli spolehlivosti jsem dnes body nezískal, ale o svůj výkon se nebojím, vím, že rychlost mám. Škoda dalšího odstoupení, ale teď nás čeká pauza a ve Spa budeme silnější.

Franz Tost, šéf týmu
Byl to zábavný a vzrušující závod, což je dobré pro F1. Získali jsme nejlepší výsledek za pár let, Max zajel fantasticky, předvedl dobrý výkon, zvládl pneumatiky a vše měl pod kontrolou. Bohužel Carlos měl technický prolbém, jinak by byl také na bodech. Zmenšili jsme ztrátu na soupeře a myslím, že můžeme splnit náš cíl, kterým je páté místo v tabulce konstruktérů.

Rád bych pogratuloval Ferrari a Vettelovi k fantastické výhře a také Red Bullu, zvlášť Daniilovi, protože to je jeho zatím nejlepší výsledek v F1. Bylo pěkné vidět, že první čtyři jsou bývalými piloti Toro Rosso.

 

MCLAREN

Fernando Alonso, 5. místo
Rozhodně mi to páté místo vykouzlilo úsměv. Je to pro nás drobný dárek. Měli jsme jen několik příležitostí a my jsme je maximálně využili. Je dobré jít do letní přestávky s takovým výsledkem. Auto se zlepšuje, je vždy příjemné si ho zkusit po zlepšení. Kluci v továrně dřou.

Pomalu budeme zvyšovat konkurenceschopnost, spolehlivost a výkonnost ve druhé polovině sezóny, abychom se dobře připravili na rok 2016. Šlo o těžký víkend a okamžik po minutě ticha. Máme 20 lidí velmi privilegovaných, tím, že tady mohou jezdit. Všichni bojujeme a snažili jsme se předvést dobrou dobrou show.

Jenson Button, 9. místo
Jsem spokojený.. ne tak, jako Fernando, ale jo. Zastavil ke konci pro měkké pneu, já ne. Hodně lidí nasadilo měkké pneumatiky, my ne… Výsledek je ohromný. Hodně aut ale nedokončilo. My jsme přesto udělali opět pokrok ve výkonnosti. Cítím to za celý tým. Budeme se snažit o přestávce auto zlepšit.

Eric Boullier, závodní ředitel
Včera jsem i přes nepříznivou kvalifikaci řekl, že závod bude lepší. A dnes se to prokázalo. Rozhodně jsme těžili z akcí dějící se před námi a tento tým nebude jásat nad pátým a devátým místem, ale i tak je to 12 bodů a zasloužené povzbuzení všem v týmu před letní pauzou. 

První polovina sezóny byla náročná, ale nevzdáváme se a dál tvrdě pracujeme a nezapomeňme, že oba piloti na i mimo trať dnes byli výborní jako vždy. Bude trvat, než budeme tam, kde chceme být, ale dostaneme se tam.

Chci říci ještě pět věcí. 1) Dnes jsme viděli skvělý závod a zabavný pro fanoušky. A je vidět, že F1 je stále skvělým sportem i přes nedávné kritiky. Dnes to byla skvělá reklama.

2) Můžeme být pyšní na způsob, jakým jsme dnes uctili Julese, téměř jako rodina, jejíž člen je po celém světě i v paddocku postrádán.

3) Chci vyjádřit solidaritu našemu drahému příteli Aki Hintsovi, lékaři McLarenu, kterému byl nedávno diagnostikován nádor. Buď silný a bojuj. Držíme palce.

4) Chci poděkovat všem v týmu za odvedenou práci. Užijte si přestávku, zasloužíte si ji. Úspěch přijde.

5) Nakonec chci poděkovat fanouškům nejen tu v Budapešti za věrnost a vášeň pro náš sport. Jste pro nás důležití a děkuji vám a klaním se

 

MERCEDES

Lewis Hamilton, 6. místo
Start moc nevyšel… To byl den! Těžké odpoledne. Necítím moc úlevu, za volantem jsem prožil opravdu špatný den. Tým odvedl dobrou práci, takže jsme získali aspoň pár bodů. Omluvil jsem se mu za celý závod. Těším se na hezkou přestávku.

Nico Rosberg, 8. místo
Vypadalo to velmi dobře do 64. kola.. přišel jsem pak o všechny ty body, ale tak už to chodí. Myslím, že při incidentu s Ricciardem to byla má zatáčka, jel jsem ideální stopu a on tam byl velmi pozdě a nestáhl se se svým předním křídlem. Komisaři to ale prohlédli a rozhodli, že to nebyla ničí chyba.

Já bych nejraději závodil hned zítra, po dnešku jsem zdrcený. Doufám, že dovolená bude skvělá a že si ji hodně užiju.

Niki Lauda, nevýkonný ředitel
Zaprvé gratuluji Ferrari, měli perfektní start. My jsme udělali chybu, ani jedno se nerozjelo tak, jak mělo. Lewis byl super agresivní, pak až příliš. Ricciardo byl také agresivní. Výsledek pro Mercedes není dobrý. Šlo o normální závodění. Musíme reagovat na problémy a dále bojovat.

Toto Wolff, sportovní ředitel
Rád bych zakončil nepovedený den gratulací Ferrari. Pro nás to bylo plné incidentů, věděli jsme, že to jednou přijde.

Všechno to začalo startem, nerozjeli jsme se dobře a celý závod byl narušený. Lewis a Nico měli incidenty a byli jsme v úzkých. Safety car nevyjel v nejlepší dobu. Lewis měl incident s Ricciardem a Ricciardo diskutabilní incident s Nicem – já jsem viděl, že šlo spíše o chybu Ricciarda. Charlie se rozhodl, že ho nebudou penalizovat.

 

LOTUS

Romain Grosjean, 7. místo
Myslím, že to byl neuvěřitelný závod a víkend. První desítka včera byla zázrak a dnes to bylo krásné, tlačili jsme na to a zasloužili si body. Měl jsem hrozný start a byl jsem zatlačen Sainzem na trávu. Potom jsem se vrátil a nemohl předjet McLaren. Potom penalizace za nebezpečné vypuštění z boxů a potom safety car. Ale měli jsme dobrou strategii a nakonec dojeli sedmí a bojovali s Mercedesem.

Pastor Maldonado, 14. místo
Náročný závod a komisaři byli dnes rozhodně přísní. Na začátku jsem se trápil, protože strategií bylo začít na tvrdší sadě, ale nakonec to šlo dobře, nicméně penalizace ovlivnily můj závod. Se Sergiem, který jel vnějškem to pro mě vypadalo na závodní incident, nebyl to chtěný kontakt.

Federico Gastaldi, zástupce šéfa týmu
Viděli jsme dnes závod dokazující duch Enstone - nikdy se nevzdávat. Romail získal pěkný počet bodů a je škoda, že ho nedoplnil Pastor, protože to tak vypadalo. Začali jsme vespod, ale každým dnem se zlepšovali. E23 je dobré auto a má potenciál, byl to také fantastický závod pro diváky a fanoušky a dokázal, že Bernie a Tamas Rohonoyi mohou na Hungaroringu ukázat skvělou show.

 

SAUBER

Marcus Ericsson, 10. místo
Je dobré získat alespoň bod na okruhu, který našemu autu nesedí. Start nebyl ideální, ztratil jsem pozici, potom už to bylo lepší. Strategie se také povedla a myslím, že jsme odvedli dobrou práci. 

Felipe Nasr, 11. místo
Tento výsledek je lepší, než jsme vzhledem ke startovní pozici čekali. Tým odvedl skvělou práci, ale i tak jsem se zasekl v provozu. Marcus zajel dobře a získal bod, já byl blízko. I tak je to maximum, co jsme dnes mohli dokázat. Nyní se těšíme do Belgie. 

Moniša Kaltenbornová, šéfka týmu
Hodně se toho dělo a bylo důležité zůstat klidný a soustředěný. Oba piloti to zvládli a získali jsme bod z pozic na chvostu startovního roštu. A jsme rádi, že je tento okruh za námi. Po pauze přijdou na řadu tratě, které nám sednou víc, budeme mít novinky a data ukazují, že bychom měli být optimističtí a získat pozice a body. 

 

WILLIAMS

Felipe Massa, 12. místo
Byl to náročný den. Penalizace a potom jsem se dostal do provozu, kde dost dobře nefungovaly pneumatiky. Potom se to ale zlepšovalo. Nezískali jsme body, což je ztráta, ale můžeme ji ještě napravit.

Valtteri Bottas, 13. místo
Je to zklamání, nezískat body. Na začátku to bylo dobré, měli jsme příležitost, ale potom přišel defekt a od té doby jsem se trápil. Je důležité, abychom se posunuli, odpočinuli si a do Spa dorazili připravení.

Rob Smedley, šéfinženýr
Nečekali jsme, že na tom po dobrém pátku nakonec budeme takto. V závodě se pořád něco dělo, do Valtteriho zezadu narazili a byl z toho defekt, jinak by mohl být na pódiu. Felipemu pneumatiky fungovaly až v posledním stintu a musíme zjistit, co za tím bylo.

Takovéto výsledky nás posilují a vyjdeme z toho silnější. Za posledních 18 měsíců se stále učíme a tyto dny musíme přijmout. Další závody by nám měly díky typu okruhů hrát do karet a cílem bude nabrat body, které jsme dnes ztratili.

 

MANOR

Roberto Merhi, 15. místo
Byl to náročný den a nebylo lehké závodit, ale Jules by to také udělal a chtěl by, abychom pokračovali. Tým odvedl dobrou práci. Měl jsem dobrý start a byl před Saubery, bojoval jsem s Grosjeanem a potom jsem měl technický problém, nakonec vše změnil safety car. 15 a 16 místo není špatné, myslím, že jsme pro Julese odvedli tu nejlepší možnou práci.

Will Stevens, 16. místo
V týmu to byl náročný víkend, ale myslím, že můžeme být pyšní. Roberto i já jsme měli dobré souboje. Po jeho brzké zastávce jsme si vyměňovali pozice až do konce. Byla škoda, že jsem na konci musel zastavit, ale cítil jsem vibrace a bylo to to nejbezpečnější možné rozhodnutí. Nyní to prošetříme, jsme však stále klasifikování. Nyní máme šanci relaxovat a budeme ve Spa a dál opět bojovat.

John Booth, šéf týmu
Byl to hodně těžký den a celý týden. Nejen pro tým, ale celou F1, bylo to hodně emotivní, ale měli jsme za úkol uctít Julese a to ziskem co nejlepšího možného výsledku. A to jsme udělali, takže jsem pyšný. Bylo hodně náročné, ale zároveň utěšující vidět zde Julesovu rodinu. Těžké, protože jsme sdíleli hodně šťastných okamžiků a utěšující, protože kdy oni zvládli najít sílu, mohli jsme i my. Nebylo to pro naše jezdce lehké, ale zvládli to. 

 

FORCE INDIA

Nico Hülkenberg, nedokončil
Je to škoda, ztratili jsme šanci na dobrý výsledek. Nebyl jsem varován, že je něco v nepodádku s předním křídlem, najednou vibrace a rozbití a já mířil do bariéry. Náraz nebyl tak hrozný, protože je ta část tratě dobře chráněna a energii z nárazu dobře absorbovala bariéra. Do nehody to vypadalo pozitivně - dobrý start a závodil jsem s Red Bully, což ukazuje pokrok.

Dobré je, že máme čas přes pauzu zanalyzovat, co se stalo a najít řešení před dalším závodem. Spolehlivost byla naší silnou stránkou, takže je to pro nás neobvyklé a musíme se na to podívat.

Sergio Pérez, nedokončil
Byl to pro nás náročný víkend. Je zde dost důvodů být zklamaní, protože si myslím, že bychom získali dost bodů. Začátek byl dobrý, potom kontakt s Pastorem ovlivnil můj závod - já byl kolem něj opatrný, nechal spoustu místa, ale bohužel nebylo to dost. Pozitivní je, že do té doby se auto chovalo dobře a v další části sezóny tak budeme moci zabojovat.

Otmar Szafnauer, šéfinženýr
Byl to náročný den a jsme zklamaní. Stále prošetřujeme, co stálo za Nicovou nehodou, ale hlavní je, že je v pořádku. Sergia poškodil kontakt s Maldonadem a stálo ho to čas. Nakonec jsme měli problém s brzdovým pedálem a museli ukončit závod. Občas to nejde podle představ a my měli nešťastný víkend. Nyní bude pauza a do Spa dorazíme silnější.

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení týmů po závodě v Maďarsku: Ferrari věnuje vítězství Bianchimu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 11, poslední 30.07.2015 11:20 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 11 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Model monopostu F1 v aerodynamickém tunelu Mercedesu

Proč se Mercedes nemůže dostat do formy? Wolff přiznává vážné problémy s korelací

Carlos Sainz v Austrálii

Šéf Red Bullu potvrzuje, že uvažují o Sainzovi jako o náhradě za Péreze

Pro pilota není nikdy příjemné, když se místo závodu jenom dívá - to platí i pro Logana Sargeanta

Proč Williams neměl v Melbourne rezervní vůz? Zpověď šéfa stáje

Lando Norris s McLarenem MCL38

"Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Sargeant závod vůbec nejel a Albon neskrýval rozčarování

PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

Fernando Alonso sice o body nepřišel, ale pohoršil si v pořadí

Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

George Russell skončil závod na první pohled děsivou havárií

GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

Start závodu v Austrálii

GRAFIA: Startovní rošt v Melbourne po penalizaci Péreze - těží z toho oba McLareny

Sergio Pérez a Christian Horner museli zkousnout Mexičanovu penalizaci

PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

Hamilton prozatím tápe a v Melbourne mu brány Q3 zůstaly zavřené

KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. LECLERC, 3. ... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Oslavenci na podiu VC Maďarska

FOTO: Akci nabitá Velká cena Maďarska v obrazech

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Alonso vyfasoval trest za podíl na Russellově nehodě, pořadí se mění + VIDEO

  2. PROHLÁŠENÍ po závodě v Austrálii: Ferrari na vrcholu blaha, ostatní doufají ve zlepšení

  3. GP AUSTRÁLIE: Spanilá jízda Ferrari s dramatickou havárií v závěru

  4. KVALIFIKACE: Verstappen ve finále zabral, Leclerc zkazil poslední pokus, Pérez potrestán

  5. PROHLÁŠENÍ po kvalifikaci: Verstappen skromný, Ferrari odhodlané

  6. "Na stříbrného Leclerca jsme měli, blížíme se Ferrari i Red Bullu," těší Norrise

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud