Mallya před Maďarskem: Debut nového vozu splnil očekávání, zkusíme stáhnout Red Bull

Vylepšená Force India v Silverstone

Vylepšená Force India v Silverstone | foto: Sahara Force India

Formuli 1 čeká po třítýdenní pauze a smrti Julese Bianchiho těžký návrat na závodní okruhy. Co od víkendové Velké ceny Maďarska očekává majitel Force Indie, Vijay Mallya?

"Do Budapešti míříme v zasmušilé náladě po událostech o uplynulém víkendu. Všichni u Force Indi myslí na přátele a rodinu Julese Bianchiho," začíná smutně majitel pátého nejúspěšnějšího týmu letošního šampionátu F1.

"Nám bylo potěšením s Julesem pracovat během roku 2012 a on na všechny v týmu zanechal hluboký dojem. Poznali jsme výjimečného mladého muže a obrovský talent, jenž byl předurčen pro skvělé věci ve Formuli 1. Svět ztratil skutečného závodníka a my všichni kamaráda," vzpomíná Mallya.

img-responsive

Mallya vzpomíná na "výjimečného mladého muže a obrovský talent" Bianchiho | foto: Sahara Force India

"Bude to těžké vrátit se do akce, míříme však do Maďarska s tím, že chceme stavět na našem konkurenceschopném představení v Silverstone. Debut vozu B-specifikace splnil naše očekávání a došlo k výkonnostnímu pokroku, který jsme očekávali.

Je to povzbuzení pro všechny v týmu. Ubíráme se správným směrem před druhou polovinou sezóny. V příštích několika závodech budeme tvrdě pracovat na tom, abychom získali ještě více výkonnosti a pokračovali v tomto tempu," slibuje indický milionář.

img-responsive

Force India si při debutu nového vozu odvezla ze Silverstone 8 bodů - stejně jako Red Bull | foto: Sahara Force India

"Skórování v Silverstone s oběma vozy posílilo naši pátou pozici v šampionátu. V posledních čtyřech závodech jsme nasbírali 28 bodů a v Budapešti budeme mít další dobrou příležitost pro další rozšíření bodové sbírky.

Na začátku roku jsme řekli, že naším cílem bude páté místo v pořadí - a jde rozhodně o cíl dosažitelný. Nyní sledujeme týmy před námi a pokusíme se dále stáhnout jejich náskok," dodává Mallya na adresu nejbližších soupeřů. Před Force Indií je s náskokem 24 bodů Red Bull, třetí Williams má už o 112 bodů více.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu