Američané chtějí mít v F1 dva týmy

Bude mít Manor nového majitele?

Bude mít Manor nového majitele? | foto: Manor Racing

Jako by nás američtí investoři slyšeli nebo četli, sotva jsme vzpomenuli na historii a přístup USA k formuli 1, už se objevují zprávy, že země neomezených možností hodlá posílit svou pozici ještě jedním týmem.

O přípravách Gene Haase, jehož vstup do F1 by se měl odehrát za podpory Ferrari, už se psalo několikrát. Nyní se na scéně objevuje americká investiční skupina, mající zájem provozovat vlastní tým. Vedle finančníka Jamese Carneye a austinského podnikatele Tavo Hellmunda, jenž má velký podíl na pořádání současné Grand Prix USA. Rovněž se postaral o návrat mexické Grand Prix do kalendáře F1, po třiadvaceti letech se letošního 1. listopadu formule opět objeví na Autodromo Hermanos Rodriguez.

Vyrojily se pochopitelně spekulace, o který tým by Američané mohli mít zájem, ale těch možností zase tolik není. Logicky se nabízí Manor, jehož vlastníkem je v současné době irský podnikatel Stephen Fitzpatrick. Díky němu tým odvrátil bankrot, ale rozhodně se nezbavil všech potíží - Ir nadále hledá silného partnera, přestože před Grand Prix Velké Británie představil nového sponzora Flex Box. Už se vyskytly také informace, že v případě neúspěchu bude o prodeji týmu uvažovat.

Carney-Hellmund zatím blíže nespecifikovali, o jaký tým mají zájem, pouze uvedli, že by měli spíš zájem o většinový podíl než o koupi. Manor má díky Bianchiho výsledku z Grand Prix Monaca 2014 zajištěn příjem prize money kolem 40 milionů dolarů na další dvě sezóny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu