Lotus se prodávat nebude!

Lotus se prodávat nebude, tvrdí jeho výkonný ředitel Matthew Carter

Lotus se prodávat nebude, tvrdí jeho výkonný ředitel Matthew Carter | foto: Lotus F1 Team

Situace kolem případného prodeje Lotusu se začíná podobat tahanici kolem Räikkönena. Zda se povede po pěti letech udělat transakci odpovídající latinskému vice versa si klade stále více lidí - a jasno do toho nevnášejí ani osoby odpovědné.

Neuplynul ani den a přes avizovanou zítřejší schůzku před Grand Prix Maďarska (více zde) je najednou všechno jinak. Ačkoliv nikdo nedementoval schůzku představitelů obou subjektů, tedy Gérarda Lopeze (Lotus) a Carlose Ghosna (Renault), z tábora černozlatých v Enstone zní - nic se prodávat nebude.

Christian Horner, který má v poslední době chuť komentovat všechno, snad včetně samotného závodu, si přisadil i tentokrát: "Byla by to zajímavá ironie, zopakovat tu transakci v obráceném gardu."

Výkonný ředitel Lotusu Matthew Carter trvá na tom, že zprávy o prodeji týmu nejsou ničím podložené. Pro periodikum Speed Week prohlásil: "Jako ředitel společnosti nemám žádnou indicii, že by byla učiněna nějaká nabídka. Vím, že Renault v této době pozorně zvažuje své další možnosti uplatnění v F1. Víme, že pokud dojde na jeho návrat v podobě týmu F1, vytvoří si seznam vhodných kandidátů a bychom mohli být nejlepší volbou," připouští Carter.

"Ale žádná nabídka nepadla. Akcionáři mi opakovaně sdělili, že Lotus na prodej není," zdůraznil Carter. Přitom je jasné, že odprodej v Enstone sídlící stáje by uspíšil řešení nepříliš příznivé situace v Lotusu. Tým totiž stále vede s nespokojenými dodavateli soudní při, přičemž členka evropského parlamentu Anneliese Doddsová poukázala, že celá situace je "s ohledem na stížnosti podané k Vrchnímu soudu velmi naléhavá."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu