Prohlášení po závodě: Alonso byl prý ve špatný čas na špatném místě

F1NEWS.CZ, 21. června 2015, 15:38 Google+

Jak hodnotí dnešní závod na okruhu Spielberg jednotliví piloti a představitelé týmů?

Počet komentářů:  5 komentářů (Poslední 23.06. 15:47) Napište svůj názor
Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

MERCEDES

Nico Rosberg, 1. místo
Doufám, že každý závod bude jako tento. Je to úžasný pocit zde zase vyhrát. Měl jsem velmi dobrý start a prvních několik zatáček a potom jsem jel naplno. Pneumatiky byly dobré, takže jsem na to mohl tlačit, jak jsem chtěl, projednou!

Lewis Hamilton, 2. místo
Nico odvedl skvělou práci, během závodu byl rychlejší. Měl jsem špatný start, takže jsem ztratil půdu pod nohama. Tlačil jsem na to, jak jsem mohl, a druhý stint byl jen o tom, abych si kontroloval vzdálenosti, což jsem dělal.

Paddy Lowe, technický šéf týmu
Rozhodují okamžik v závodě bylo, když Lewis dostal penalizaci, protože potom bylo zřejmé, že nevyhraje. Je ale velmi velmi nezvyklé, že Lewis předvedl podobnou chybu na výjezdu z boxů. Ale byla to jen malá chybka.
Nico si na konci závodu stěžoval na pneumatiky. Bylo to o tom, že se mu mohly začít víc drolit, a na předních kolech se mu drolit začaly, což způsobovalo vibrace. Ale nebylo to tak vážné, snažili jsme se jej uklidňovat.
Myslím, že ještě máme rezervu před Ferrari, v pátek vypadali hodně slušně, a dokonce jsme se jich báli, ale najednou odpadli. Byli jsme na Sebastiana nachystaní, ale nebyl dostatečně rychlý. Těšíme se Silverstone, je to naše domácí VC, okruh je nedaleko od továren.

Niki Lauda, nevýkonný ředitel
Nico byl dnes lepší a proto vyhrál. Lewis udělal chybu, ale domnívám se, že Nico by vyhrál i tak, byl dnes neuvěřitelný.

WILLIAMS

Felipe Massa, 3. místo
Nevím, proč se mi zde v Rakousku tak daří, jsou tu skvělí lidé, kteří mě podporují. Na konci jsem za sebou udržel Sebastiana, který měl nějaký problém při pit stopu, který jsem samozřejmě neviděl. Ale důležité bylo, že jsem ho při tom předjel. A potom jsem byl vyrozuměn, že mě na konci závodu dožene, což se stalo. Já jsem se snažil neudělat chybu, použil jsem své zkušenosti. Byl to skvělý závod a jsem šťastný za celý tým.

Valtteri Bottas, 5. místo
Trošku se můžu usmívat, pro tým to je dneska dobrý výsledek, ale já jsem samozřejmě doufal v trošku více. Od poloviny závodu jsem měl problém s brzdami. Ale i tak jsem zažil zajímavé chvíle, například předjíždění. Některá byla velmi zajímavá, takže jsem si je užil. Závodění bylo dobré, ale je škoda, že jsem neskončil více vepředu.

Rob Smedley, šéf traťových operací
Věděli jsme, že se Sebastianovi přiblížíme při zastávce v boxech, ale ten měl problémy, takže jsem se dostali s Felipem před něj. A potom to byl boj na trati, ale neměl jsem nejmenších pochyb, že Felipe Sebastiana udrží za sebou, protože je skvělý pilot.
Valtteri měl ale těžší závod, v prvním stintu se zasekl za Hülkenbergem, Force India tento víkend odvedla dobrou práci. Když jsme Nica předjeli, hned zastavil v boxech a dostal se zase před nás. Byl to trošku zmatečný závod i bez deště, ale máme pátou pozici, což je Valtteriho maximum, kterého mohl dneska dosáhnout.

Clair Williamsová, šéfka týmu
Máme pódum, super! Získali jsme hodně bodů oproti Ferrari, ještě přesně nevím to číslo. Posledních pár kol jsme byli nervozní, Felipe byl skvělý, že Vettela udržel za sebou. Jsem šťastná. Nejdůležitější byly ale body, Valtteri odvedl dobrou práci v držení ferrari za sebou a na konci to samé udělal i Felipe, dobrá práce.

FERRARI

Sebastian Vettel, 4. místo
Možná, kdyby byl závod o dost delší, možná bych měl šanci, ale neudělal žádnou větší chybu, jen menší a odvedl dobrou práci. Víme, že Williams je jedním z vozů, které se na trati těžko předjíždí.

Kimi Räikkönen, nedokončil
Vlastně ani moc nevím, co se stalo na výjezdu ze zatáčky. Už to vypadalo dobře, ale pak se mi začala protáčet kola na výjezdu na třetí rychlostní stupeň. To je poměrně neobvyklé, protože tou dobou už jsem měl poměrně velkou rychlost. Musíme se tedy podívat na data. Jedna věc je jistá, byl to pro nás špatný víkend.

Maurizio Arrivabene, šéf týmu
Měli jsme u Sebastiana problém s upevněním kola a není to poprvé, takže se musíme ujistit, aby se to neopakovalo. Nebyla to chyba mechaniků, ale naše a musíme ji napravit. Opět jsme zahodili pódiové umístění kvůli hlouposti a musíme to co nejrychleji napravit. Není to přijatelné, protože to není poprvé.

Kimi je v obtížné situaci a jsem tu pro něj, abychom ho podpořili. Nesmí být podceňován, je to mistr světa a dal Ferrari opravdu hodně. Ale jeho budoucnost je na něm, zda to vzdá, nebo jestli chce přinášet výsledky.

FORCE INDIA

Nico Hülkenberg, 6. místo
Jsem velmi spokojen. Věděli jsme, že udržet za sebou Williams by bylo velmi náročné, takže tohle je maximum. Měl jsem pár dobrých soubojů kolo na kolo a měnili jsme si místa, ale jejich maximálku jsme nemohli srovnat. Celkově to byl dobrý víkend, našel jsem rytmus a jsem s výkonem auta spokojen. Checo je také na bodech, takže můžeme být pyšní. Je to velké povzbuzení.

Sergio Pérez, 9. místo
Skvělý výsledek pro tým, získat tolik bodů. Posunuli jsme se na páté místo v tabulkce konstruktérů a to je úžasný výsledek. Měl jsem dobrý start a první kola, cílem bylo předjet Maldonada, protože byl na jiné sadě a podařilo se nám to. V prvním stintu jsem byl od Lotusů pod tlakem, ale udrželi jsme se a vypadalo to dobře. Bohužel jsme nakonec ztratili čas během zastávky v boxech a bylo těžké to dohnat. Dostali jsme se za Nasra a Ericssona. Ve druhém stintu jsem cítil vibrace a to mě stálo rychlost. Celkově to vzhledem k naší startovní pozici byl dobrý závod. Myslím, že jsme mohli být ještě vepřeději, kdyby to šlo podle plánu, ale i tak je to dobré.

Robert Fernley, zástupce šéfa týmu
Odjet s dalšími body a pátým místem v tabulce konstruktérů je skvělý výsledek. Po celý víkend jsme ukazovali dobrou rychlost a přenesli jsme to do bodů. Nico jel čistě a realisticky by vyšší pozice nebyla možná. Sergio byl na opačné strategii, ale získal místa a i přes delší zastávku v boxech se dostal na deváté místo.

LOTUS

Pastor Maldonado, 7. místo
Byl to dobrý souboj s Verstappenem navzdory ztrátě přilnavosti a přítlaku. Viděl jsem místa, kde byl tak rychlý jako já a dostal jsem příležitost ho předjel. Bylo to těšné, ale měli jsme respekt a bylo to čisté, dobrá bitva. Na startu jsem ztratil kvůli systému dvě pozice a musel jsem to napravil. Tlačil jsem na to a získal je zpět.

Je skvělé být zase sedmý a získat ty body. Byl to velký moment ten souboj s Maxem, chtěl jsem tu pozici a myslím, že jsem si ji zasloužil. Vypadá to, že se dostáváme do dobré části sezóny a musíme i nadále pracovat a získávat body.

Romain Grosjean, nedokončil
Je normální být naštvaný. Je to skutečně velký problém. Je toho až příliš. Zde v Rakousku jsem měl problém při každé příležitosti. Bylo by třeba to pochopit, protože ztrácíme body. Musíme se ptát týmu, já odpověď neznám. 

My jsme tu, abychom předváděli výkony, sbírali body. Mohlo by se nám dařit lépe a mohli bychom sbírat body do šampionátu konstruktérů. Penalizuje to celý tým a problémy se hromadí. Teď je na nás, abychom reagovali. Je to třeba, protože jinak pořád odstupujeme. Je třeba, abychom dojížděli.

Auto jelo dobře, snažil jsem se jet vnějškem a myslím, že Sainz zmeškal brzdný bod a kolidovali jsme, ale bylo to v pořádku, mohl jsem pokračovat. Kdybych dojel, mohl jsem být kolem sedmého místa. Ve třetí zastávce ale najednou nefungovala převodovka a řazení.

Federico Gastaldi, zástupce šéfa týmu
Pastor zajel fantasticky, další body. Je nám líto, že Romain nedojel do cíle a uděláme maximum, abychom zjistili příčinu a odstranili ji, aby dál získával dobré výsledky. Opět jsme ukázali naši rychlost a potenciál získávat body.

TORO ROSSO

Max Verstappen, 8. místo
Jsem šťastný, jak se vyvíjel dnešní závod. Myslím, že jsme udělali vše, co bylo v našich silách, a měli jsme dobré souboje. Auto bylo super, obzvláště v posledních kolech. Málem jsme skončili sedmí, ale osmé místo je skvělý výsledek pro celý tým. Naučili jsme se více o pneumatikách a myslím, že novinky fukgují dle očekávání. Jsem rád, že jsem mohl získat slušnou porci bodů, a to navíc zde, na Red Bull Ringu.

Carlos Sainz, nedokončil
Všechno probíhalo dobře, jenomže pak jsme měl problém s baterií. To mě donutilo odstoupit ze závodu. Je to opravdu škoda, protože to té doby všechno probíhalo dobře. Měli jsme velmi dobrý rytmus, což mi dovolilo se vyšvihnout až do TOP7. A pak přišel problém s motorem... Nebyl to náš den.

Franz Tost, šéf tymu
Závod pro nás začal dobře, Carlos byl 9. a Max se držel za Bottasem. Bohužel se zdržel za Kvjatem, což nás na konci stálo 7. místo, ale i 8. místo je skvělý výsledek, jenž znamená spoustu bodů pro tým. Carlos měl také dobré tempo, ale potkal ho technický problém, který musíme zanalyzovat. Naštěstí víme, jak mu příště zabránit. Ještě musím dodat, že novinky na autě fungovaly, takže dále zvyšujeme výkonnost.

Cedrik Staudohar, podpora Renaultu
Max měl dobrý závod, byli jsme schopni získat z auta maximum, což se zúročilo v těžce vydělané body. Carlos měl ale problémy, začal ztácet elektrický výkon [zřejmě problém s ERS] a časy na kolo se propadly příliš, aby mělo smysl zůstat na trati. Na Silverstone se ale vrátíme v plné síle.

RED BULL

Daniel Ricciardo, 10. místo
Byl jsem s vozem spokojen, snažil jsem se ke konci dojet Péreze, ale kluci za mnou bojovali o pódium a musel jsem to respektovat. S tou sadou pneumatik jsem byl spokojen, vyvážení fungovalo dobře. Dojet desátý je dobrý výsledek vzhledem ke startovní pozici. Zůstávám na testování a doufám, že i přes nepřízeň počasí uděláme kus práce.

Daniil Kvjat, 12. místo
Byl to náročný závod. Poškození předního křídla v prvním kole můj závod velmi ovlivnilo - přilnavost a díky tomu byla ovladatelnost horší. Myslím, že body jsme mohli získat nebýt poškození, je to škoda.

Christian Horner, šéf týmu
Z dané startovní pozice Daniel zajel velmi dobrý závod a získal bod. Jel opačnou strategii - pomalejší pneumatiky na začátku. Dany po skvělém startu narazil do Péreze, poškodil si tak vůz a od té doby bylo cílem dojet do cíle.

SAUBER

Felipe Nasr, 11. místo
Jsem zklamaný, trápil jsem se s přehříváním brzd, nemohl jsem brzdit pořádně a bylo těžké bránit svoji pozici. Z mé startovní pozice jsme čekali body. Udělali jsme, co se dalo, musíme to napravit a neztrácet takové příležitosti.

Marcus Ericcson, 13. místo
Začalo to nedočkavostí a předčasným startem, potom jsem přeje přes úlomky, což mi zničilo pneumatiky. Musel jsem pro nové křídlo, ale viděli jsme, že rychlost tím utrpěla. Potom jsem měl elektronické potíže, takže jsme museli dvakrát restartovat.

Moniša Kaltenbornová, šéf týmu
Zklamání, měli jsme šanci získat body, když se podívám na startovní pozice. Marcusův závod byl ovlivněn předčasným startem a poškozením auta. Felipe měl problémy s brzdami a nemohl tak bránit svoji pozici. Musíme to napravit.

MANOR MARUSSIA

Roberto Merhi, 14. místo
Jsem velmi spokojen, pro mě i tým zatím nejlepší letošní výsledek. Byl to dobrý víkend a bylo dobré vidět, že se stále zlepšujeme. Mohl jsem v prvním stintu bojovat s ostatními, cítím, že máme dobrou rychlost a snad si to udržíme. Jen je škoda, že nedojely oba vozy.

Will Stevens, nedokončil
Závěr je zklamáním, protože to byl pozitivní víkend, ale problémem byly úlomky na trati. To se bohužel stává. Musíme si vzít pozitiva a přenést je do dalšího závodu, který je mým domácím závodem. Ukázali jsme dobrou rychlost a doufám, že to zopakujeme.

John Booth, šéf týmu
Jsme spokojeni se čtrnáctým místem spokojeni, je to náš nejlepší letošní výsledek a odměna celému týmu a ukazuje také Robertův pokrok. Bohužel měl Will méně štěstí a poškodil si po nehodě v prvním kole radiátor a musel odstoupit. Je to škoda, protože i spolehlivost jsme měli tento týden dobrou. Zaměříme se na pozitiva, zvlášť před domácím závodem. Je dobré vidět malé, ale jasné pokroky, které děláme a těším se, že to bude pokračovat.

McLAREN

Fernando Alonso, nedokončil
Působilo na mne přetížení 44 G. Jakmile síla nárazu překročí 15 G, tak musíte na kontrolu za lékařem. Dobrou zprávou ale je, že jsme oba v pořádku. Kontrola v Medical Centeru byla rutinou. Kimi na rovince ztratil kontrolu nad vozem. Já byl ve špatný čas na špatném místě a už jsem se nemohl vyhnout. 

Kimi do závodu vyjel s tvrdšími gumami než my, a tak měl logicky horší přilnavost. Už z druhé zatáčky vyjížděl s protáčejícími se pneumatikami a auto skoro ztratil. Snažil jsem se jej předjet zleva i zprava. A pak mě to dostalo.

Jenson Button, nedokončil
Nic se nerozbilo, ale něco bylo špatně a ani snaha o nápravu nepomohla. Rozhodli jsme se proto odstoupit - nasadili jsme zcela nový motor a nechtěli jsme jej zbytečně poškodit, proto jsme zastavili. Silverstone bude dalším krokem vpřed. Snad už nás nepostihnou tyto potíže a budeme před domácím publikem bojovat. Maďarsko je potom závod, který by nám měl sednout, takže snad dojde k dobrému výsledku.

V takovýchto časem musíte zkrátka zůstat pozitivně naladěni. Všichni nás po závodě poslouchatí a chceme všechny udržet motivované. Jsme na dobrém místě a víme, co můžeme dokázat, takže snad budeme i nadále silní.

Eric Boullier, závodní ředitel
Murphyho zákon slavně říká: "Když se něco může pokazit, pokazí se to." McLaren si to nyní stoprocentně potvrdil. Byli jsme posláni na chvost pole díky penalizacím. V prvním kole Fernando kolidoval s Kimiho Ferrari. Byla to veklá rána, naštěstí nikdo nebyl zraněn. O pár kol později Jenson kvůli poruše systému senzoru musel odstoupit.

Jsou to pro nás těžké dny, ale hlavy nesklopíme. Ok, přiznávám, že to začíná být náročné, ale hádám, že když jste silní a jdete, nakonec se rozjedete, uvidíte.

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení po závodě: Alonso byl prý ve špatný čas na špatném místě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 5, poslední 23.06.2015 15:47 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 5 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Sprint ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Nico Rosberg v Rakousku

Rosberg porazil v rakouském dramatu Hamiltona, těžká nehoda Räikkönena s Alonsem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  2. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  3. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  4. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  5. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  6. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud