Webber: F1 je zklamání a všichni to ví

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber, bývalý pilot F1, se do královny motorsportu tvrdě opřel, podle něj má problémy a všichni včetně samotných jezdců to ví.

"F1 není v dobré formě," řekl Webber před domácím závodem Red Bullu v Rakousku, "jsme z toho zklamaní, ale mluvíme o tom. Všichni jezdci o tom mluví, jsou zklamaní z toho, kam směřoval vývoj aut a jak se propadly časy na kolo, ty už jezdce nevyhecují, už nestojí za nic - a fanoušci to vidí."

"Za posledních pět, šest let se v F1 událo hodně špatných změn, které měly záměr zlepšit tento sport. F1 se stala umělou, například když uděláte chybu, už zde nejsou tak velké následky."

"Když teď zapnete televizi nebo zajdete na závodní víkend, už ve Formuli 1 neuvidíte gladiátory, ale jezdce, místo nichž by mohl sedět skoro každý. Když si ale zapnete MotoGP, řeknete si, páni, tohle neumí každý. Lidé to vidí takto."

img-responsive

Webber se po F1 vydal do WEC | foto: Red Bull Racing

Webber se ještě opřel do návrhů na zrychlení F1 o 5 sekund, aby se F1 zatraktivnila.

"Pokouší se zrychlit monoposty o 5 sekund, ale zde mluvíme o 5 vteřinách v kvalifikaci, ne v závodě. Piloti musí být konstatntně rychlejší během závodů."

"Navíc podle mě 5 vteřin nestačí, tempo musí být znatelně vyšší. Myslím, že se v pravidlech musí udělat velké změny," zakončil Webber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu