Marko očekává v domácím závodě trápení: Trať nesvědčí motoru Renault

marko, helmut

marko, helmut | foto: GEPA pictures GmbH

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko očekává, že se jeho tým bude v domácí Velké ceně Rakouska trápit - a možná ještě více než minulý víkend v Kanadě.

V Montrealu dojel Daniil Kvjat až na devátém místě, zatímco v předchozím Monaku se těšil ze čtvrté pozice. Daniel Ricciardo byl ale klasifikován až jako 13. a postěžoval si na to, že se monopost Red Bullu vůbec nezlepšuje.

Šéf týmu Christian Horner ale pokrok potvrdil: "S šasi jsme se posunuli kupředu v každém závodě od Malajsie." Dobré je, že můžeme nasazovat vylepšení každé dva týdny, zatímco vylepšování motoru trvá mnohem déle."

A v týmu tuší, že ani okruh Red Bull Ring jejich balíku se slabší pohonnou jednotkou Renault nebude hrát do karet: "Spielberg pro nás bude ještě těžší. Celý okruh je o akceleraci z prudkých zatáček na dlouhé rovinky, což je pro naši současnou motorovou situaci ta nejhorší možná věc."

Renault zatím nevyčerpal žádné vývojové žetony pro zvýšení výkonu své pohonné jednotky, protože se zaměřoval na zvýšení spolehlivosti. Nyní se však začne soustředit i na zvýšení počtu koní.

spielberg
Red Bull na Mercedesy mít v Rakousku nebude
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Čeká nás několik tratí citlivých na výkon. Protože teď máme spolehlivost pod kontrolou, můžeme dát vyšší prioritu výkonnostním vylepšením, aniž bychom samozřejmě obětovali konzistenci či ovladatelnost," uvádí provozní ředitel Renault, Rémi Taffin.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu