Hamilton hodil porážku z Monaka za hlavu, v Kanadě chce vyhrát

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton tvrdí, že zklamání z Monaka už hodil za hlavu a že se v Kanadě hodlá vrátit na vítěznou vlnu. Mercedes se ze svého strategického omylu poučil.

Vedení týmu se v závěrečné fázi závodu v Monte Carlu dopustilo hrubé chyby, když při výjezdu safety caru povolal Hamiltona z první pozice do boxů, ale protože jeho největší soupeři k mechanikům nezamířili, vrátil se Brit na trať až na třetím místě. Z výhry se tak radoval jeho týmový kolega Nico Rosberg.

"Myslím, že vše, co bylo o Monaku třeba říct, bylo řečeno. Očividně šlo pro mě a také pro tým o obrovské zklamání. Ale my se z toho poučíme a posuneme se kupředu, jak jsme to vždy udělali," uvádí Hamilton před víkendovou Velkou cenou Kanady.

"Chci tam zkrátka vyrazit a dostat se zpět. Těžko bych si mohl pro to přát lepší místo, než je Montreal. Tohle je vždy jeden z mých oblíbených víkendů. V Kanadě jsem neměl vždy to největší štěstí, ale nikdy jsem neskončil ani mimo pódium.

Mám na ni skvělé vzpomínky - včetně mého prvního vítězství. Vím, že mám k dispozici to správné auto a že za mnou tým stojí, takže mým cílem není nic menšího," pokračuje britský pilot, který má v šampionátu na čele náskok 10 bodů.

hamilton
Lewis Hamilton zklamání z Monaka překonal a v Kanadě chce opět vyhrát (foto: Pirelli)

K monacké chybě se vrací i technický ředitel Paddy Lowe: "Hodně se toho o naší chybě a jejich následcích v Monaku napovídalo. Tato chyba by měla být kvůli týmu uvedena do souvislostí. Šlo o jedinou chybu, k níž došlo ve zlomku sekundu na základě nesprávných dat."

"Sport je o rychlých rozhodnutích, riziko vyvažujete odměnou, a ne vždy se rozhodneme správně. Ale z mého pohledu to je častěji než většinou dobře. Samozřejmě, že musíme zlepšit všechna hlediska, a selhání v Monaku v tomto bezpochyby sehrálo svou roli," vysvětluje Lowe.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu