Arrivabene po výpadku Räikkönena: Nebyla to chyba týmu, Kimi se musí víc soustředit!

Arrivabene, Maurizio

Arrivabene, Maurizio | foto: Scuderia Ferrari

Šéf závodního týmu Scuderia Ferrari, Maurizio Arrivabene, byl po kvalifikaci v Malajsii potěšen výkonem Sébastiana Vettela. Naopak jeho druhý svěřenec, Kimi Räikkönen, ho zklamal.

Itala potěšil výkon Sebastiana Vettela, který svým výkonem jen těsně zaostal za pole position. Druhé místo je pro Scuderii po loňském roce opravdu hodně solidní výsledek - naposledy jsme viděli monopost Ferrari v první řadě před 38 Grand Prix...

"Jsem šťastný, protože Sebastian zajel opravdu neuvěřitelně. Jsem za něho i tým rád, všichni kluci v týmu si to zaslouží. Potřebovali jsme takovýto výsledek, ale teď se musíme soustředit na zítřejší závod," řekl Marizio Arrivabene pro britskou 'Sky Sport'. 

Naopak výkon Kimiho Räikkönena Maurizia spíše zarmoutil. Jedenácté místo na startu je málo. Fin se po kvalifikaci hájil, že měli se svým týmem vyjet dřív na trať v Q2. Jeho šéf však nesdílí tento názor. "Nebyla to chyba našich stratégů. Na mezičase jel na čtvrtém místě, i Ericsson se před něj dostal.


Räikkönen podal špatný výkon, tým chybu neudělal, míní Arrivabene
(foto: Scuderia Ferrari)

Navíc Ericsson a Hamilton jeli až za ním a z Q2 dokázali postoupit. Nenechám se svést těmito závěry." I přes tento špatný výkon Arrivabene stále plně důvěřuje mistru světa z roku 2007: "Vždycky jsem věřil, že s dobrým autem může jezdit Kimi dobře. Jednoduše je třeba, aby se víc koncentroval!"

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu