Williams udělá vše pro podpoření návratu Marussie do F1

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Williams se při hlasování o možném návratu Marussie do startovního pole vyjádřil pro její comeback. Pro britsko-ruský tým to ale bohužel nestačilo.

Plán Marussie byl takový, že se vrátí do Formule 1 s lehce pozměněným šasi z roku 2014. Minulý týden ale tento návrh Strategická skupina na jednání v Paříži zamítla. Force India se slovy zástupce ředitele týmu, Roberta Fernleyho, nechala slyšet, že na setkání Strategické skupiny hlasovala proti možnému návratu Marussie do F1.

Tým však popírá, že by jejich odmítavé stanovisko bylo jen kvůli tomu, že by se tak mohli dostat k penězům od Bernieho Ecclestona, které byly původně rezervovány právě pro Marussii za její loňské umístění. 

V rámci výše zmíněného jednání padlo také rozhodnutí, které obecně podporuje návrat Marussie na závodní tratě. Z Williamsu teď můžeme slyšet: "My jsme náš postoj k tématu Marussia jasně vyložili. Chceme vidět konkurenceschopné pole," řekla zástupyně šéfa týmu, Claire Williamsová, pro Sky Sports. "Uděláme vše proto, abychom Marussii v jejím návratu podpořili."

Zamítavé stanovisko Strategické skupiny se však postaralo o to, že plány Marussie na návrat mohou být teď tak maximálně odloženy. Jestli se finančně trápící stáj kolem Johna Bootha v krátkodobém horizontu pokusí přijít s jiným návrhem jejího návratu do F1, zůstává nejasné. Skoro jisté však je, že úvodní závod sezony v Melbourne tým nestíhá. Spíše přemýšlí o Číně (12. dubna) nebo Bahrajnu (19. dubna).


Max Chilton je zatlačován do boxů během závodního víkendu v Rusku
(foto: Marussia F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu