Šéf Ferrari: Gutiérrez byl do F1 vhozen příliš mladý

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Šéf závodní stáje Ferrari, Maurizio Arrivabene, si myslí, že mexický pilot Esteban Gutiérrez vstoupil do Formule 1 příliš mladý a těžce za to zaplatil.

Na Gutiérreze po letošní sezóně u Sauberu nezbylo místo - ne, že by za sebou neměl silné sponzory, ale našli se takoví, kteří byli ochotni zaplatit ještě více. Závodní sedačku jinde už nesehnal, proto využil alespoň možnosti stát se testovacím pilotem Ferrari.

Podle Arrivabeneho mu v Maranellu pomohou, aby prokázal svůj talent. Společně s mexickým pilotem přišel i jeho sponzor: telekomunikační gigant America Movil. Poté Scuderia vzala dalšího testovacího pilota, na kterého nezbylo v F1 místo: Jeana-Erica Vergneho.

Gutiérrez by ale přesto neměl být podceňován: "Je pilotem, který v F1 debutoval příliš brzy. Talentovaní jezdci nesmí být vhozeni na scénu moc mladí. Jsem si jistý, že má talent a že bude mít šanci ho prokázat," uvádí Arrivabene.

gutierrez
Esteban Gutiérrez u Sauberu skončil, nyní bude působit u Ferrari jako
rezervní a testovací pilot (foto: Sauber Motorsport AG)

Se Sauberem, který poháněly motory Ferrari, letos zažil velmi špatnou sezónu, když nezískali ani jeden bod. Švýcarský tým se kromě něj zbavil i zkušeného Adriana Sutila, v příštím ročníku za něj budou závodit Marcus Ericsson a brazilský nováček Felipe Nasr.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu