Räikkönen: Trápil jsem se více, ale podrobnosti nemá cenu rozebírat

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen přiznává, že po svém přestupu k Ferrari prožil s týmem velmi náročnou sezónu. Věří ale, že Ferrari má ty správné lidi, aby se dostali zpět na špici.

"Byl to obtížný rok pro tým. U Ferrari čekáte, že bude vpředu, vyhrávat závody a bojovat o šampionáty. Od toho jsme letos byli dost daleko, takže nás čeká ohromné množství práce," uvádí finský jezdec v rozhovoru pro Top Gear.

Jeho tým letos skončil čtvrtý se ztrátou 104 bodů na třetí Williams. Kimi v šampionátu pilotů obsadil až 12. příčku - jeho vůbec nejhorší v dosavadních 13 letech v F1. S 55 body notně zaostával za svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem, který jich nasbíral 106 a skončil celkově šestý.

"Je mnoho důvodů, [proč jsem o tolik zaostal za Alonsem], ale konečný výsledek je vždy stejný. Šlo o obtížný rok v mnoha ohledech. Jak už jsem řekl, pokud bojujete o cokoliv menšího, než je šampionát, nejde o moc dobrý rok. A jako tým jsme prožili velmi špatný rok.

Já jsem se trápil více, ale nemá smysl zacházet moc do detailů. Samozřejmě musíme v nadcházejících letech tvrdě pracovat, abychom Ferrari zlepšili a dostali ho dopředu, kde by mělo být," uvědomuje si Räikkönen.

raikkonen
Kimi Räikkönen má za sebou nejhorší sezónu v F1 (foto: Scuderia Ferrari)

Věří ale, že Ferrari má "ty správné lidi pro postavení dobrého auta a dobrý balík. Bude příští auto dostatečně dobré na to, aby bojovalo o šampionát. To řekne až čas. Jak jsme viděli, Mercedes měl letos docela velký náskok, takže ho nebude jednoduché stáhnout. Budoucnost bude růžová, ale nějaký čas to potrvá."

Příští rok se těší na příchod nového týmového kolegy Sebastiana Vettela, který nahrazuje Fernanda Alonsa: "Bude to zajímavé. Měli jsme mezi sebou přátelství a nevím, proč by se to mělo změnit. Budeme se společně snažit Ferrari dotlačit tam, kde by mělo být, pokusíme se jeden druhého porážet a myslím, že si můžeme užít i zábavu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu