Marchionne: Arrivabene má moji plnou důvěru, Ferrari musí být zase nejlepší

BŽ, 25. listopadu 2014, 11:50 Google+

Prezident Ferrari SpA Sergio Marchionne napsal svým zaměstnancům povzbudivý dopis, ve kterém všem děkuje za odvedenou práci a výzývá je k další, dokud nebude Ferrari znovu první.

Počet komentářů:  7 komentářů (Poslední 26.11. 09:07) Napište svůj názor
Marchionne, Sergio

Marchionne, Sergio | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

Do týmu Ferrari přichází Sebastian Vettel v době, kdy maranellští procházejí velkými změnami. Dříve odešli Stefano Domenicali a Luca di Montezemolo, teď jsou na řadě Fernando Alonso a Marco Mattiacci. Všichni odešli po letošní neúspěšné sezoně. Velký pohyb ve Ferrari (kromě ukončení sezony) považoval Sergio Marchionne, prezident Ferrari SpA, za důvod, aby napsal dopis zaměstnancům italského týmu F1.

Drazí kolegové,

Chtěl jsem Vám napsat hned po sezoně i proto, že si nikdo nepřeje víc vidět Ferrari na pódiu než Vy. Žijete pro Ferrari stejně jako Ferrari žije pro Vás, Vaší vášeň a Váš talent. Ten, kdo pracuje v týmu Ferrari, to nedělá jen proto, že miluje závody, ale že se cítí být částí výjimečného projektu a Ferrari má ve své DNA. Chápu Vaše zklamání na konci sezony, na kterou bychom chtěli všichni zapomenout. Ale v životě se často stává, že přijdou i špatné chvíle, které nás posouvají dopředu a k znovuzrození, protože nás nutí najít sílu a odvahu změnit náš osud.

Dnes máme příležitost začít novou kapitolu ve sportovní historii Ferrari. Úspěch a síla značky Ferrari byly vždy přímo spojené se světem Formule 1. Závody byly vždy výzkumnou laboratoří pro sofistikované a pokrokové technologie určené pro cestovní automobily. Výkony na okruzích byly vždy zkouškou charakteru, ukážkou toho, co Ferrari dokáže vyrobit. A to je přesně ten důvod, proč musíme být konkurenceschopní, proč se Ferrari může a musí znovu vrátit k tomu, proč vzniklo: být nejlepší.

Jak jistě víte, rozhodli jsme o některých významných změnách s ohledem na příští sezonu, počínaje sestavou jezdců. Vybrali jsme si Sebastiana Vettela, skvělého jezdce, který vlastní sbírku hodnotných rekordů. Má vůli a schopnosti pokračovat v dokazování vlastností, které jsou cenné. Jsme přesvědčeni, že je správnou osobou, aby byla po boku dalšího velkého talentu, Kimiho Räikkönena, který nemá jenom zkušenosti a vlastnosti šampióna, ale i touhu podělit se o ně. Kromě toho, že jsou oba mistry světa, jsou i velcí přátelé v soukromém životě.

Všichni víme, jak je v této době důležitý týmový duch. Ten se odvíjí od osobnosti, která pevně věří projektu a chce se podělit o úsilí, obětování se a výsledky. Další důležitá změna se týkala sportovního vedení týmu. Už jsme oznámili, že novým šéfem týmu Ferrari bude Maurizio Arrivabene, nahradí Marca Mattiacciho, kterému všichni děkujeme za jeho příspěvek naší společnosti za posledních patnáct let.

Někteří z Vás už měli možnost poznat a ocenit Maurizia Arrivabeneho, dlouho pracoval v oblasti sponzoringu, přicházel do kontaktu s F1 a samozřejmě také s Ferrari. Maurizio má mnoho unikátních zkušeností nejen proto, že se dlouhá léta pohyboval v blízkosti našeho týmu, ale i proto, že byl členem komise F1, jsou mu jasné všechny výzvy, kterým bude čelit. Dobře zná náš svět a naše procedury, soutěživý duch a smysl pro výzvy, který je pro závody podstatný. Také byl neúnavným zdrojem nápadů pro inovace F1.

Já znám Maurizia osobně jako kvalitního lídra, jako člověka, který svým příkladem přitahuje ostatní, který se rozhoduje se vší vážností a jako vzor osobnosti, který reprezentuje. Maurizio má moji plnou důvěru, protože je to velký profesionál, sdílíme společný názor na to, jaké může a musí být Ferrari a čelíme této výzvě stejným způsobem. Má moji plnou důvěru a věřím, že se mu podaří přenést tyto hodnoty i do sportovního oddělení Ferrari.

Cesta, která je před námi, není krátká ani jednoduchá. Ale legenda Ferrari se nezrodila na pohodlné cestě. Byla vybudována z vítězství získaných s vytrvalostí, z ambic dosahovat co nejvyšších cílů, z vůle excelovat takovým způsobem, aby nás zvolená cesta dovedla k cíli. Náš cíl je jednoduchý: získat titul v Poháru konstruktérů i v jednotlivcích. Nemůžeme chtít nic menšího. Abychom ale mohli slavit, musíme zůstat pokorní a pracovat v každém závodě tak, jako by byl poslední.

Musíme dobývat úspěchů každý den, při každé příležitosti, při každém testování. Já vím, že Vaše úsilí nikdy nepoleví. Žádám Vás, abyste si udrželi svůj duch, abyste se nebáli změn a překonali je, abyste nečekali na to, že Vám někdo řekne, co máte dělat, převezměte iniciativu, sdílejte své nápady a rady s týmem. Svět nedosahuje pokroku tím, že se stále dělají stejné věci. Svět dosahuje pokroku, protože vždy existuje někdo, kdo dokáže rozbít řetězce zvyklostí a setrvačnosti; někdo, kdo nechce být víc součástí minulého, ale budoucího. 

Chtěl jsem Vám toto říct, protože důvěřuju Vám a Vaší schopnosti stát se architekty snu, který máme společný - Ferrari. To je to, co Ferrari potřebuje, a co po nás naše historie požaduje. Z mé strany máte plnou podporu. Vaše úsilí je nezbytné, ale nebudete v v tom sami. Budeme všichni společně pracovat, až dokud nedosáhneme našeho ideálu. Já se budu co nejvíc usilovat o to, aby byla pozice Ferrari v mezinárodních institucích F1 pevná.

Nikdo si nezaslouží vrátit se a vítězit víc, než Vy. Slibuju Vám, že udělám vše, aby se Scuderia znovu stala excelentní. Ta, která nahání ostatním strach a která vítězí.

Vytisknout

Diskuze: Marchionne: Arrivabene má moji plnou důvěru, Ferrari musí být zase nejlepší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 7, poslední 26.11.2014 09:07 Vložte komentář

Zobrazeno posledních 7 komentářů. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Sprint ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Lance Stroll využil podmínek na trati

V Číně hořelo, trénink rozhodly poslední minuty, vynesly na piedestal Strolla

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Honda

Boullier vysvětluje, proč McLaren při testech s Hondou v Abú Zabí stojí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  2. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  3. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  4. GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

  5. Kvalifikaci sprint v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

  6. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud