Filmovací den McLarenu: V pátek poprvé s vozem MP4-29H poháněným Hondou

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren se chystá k prvnímu testu s Hondou. Již zítra v Silverstone poprvé nasadí její pohonnou jednotku do svého monopostu. V akci budou mladíci Oliver Turvey a Stoffel Vandoorne.

Stáj z Wokingu po 20 letech odchází od Mercedesu, v příštím roce bude její monoposty poháněn nová pohonná jednotka Hondy. Tu si pochopitelně přejí co nejdříve ve svém voze vyzkoušet, aby se stihli dobře připravit na sezónu 2015.

V pátek se proto představí za zády upraveného monopostu MP4-29H/1X1 v Silverstone v rámci filmového dne. Závodní ředitel Eric Boullier řekl, že toto auto "je z pohledu konstrukce velmi podobné" současnému závodnímu stroji. "Abychom zajistili, že budeme připraveni při startu nových vozů v roce 2015, rozhodli jsme se postavit vývojové auto, protože Honda potřebuje zkontrolovat všechny ty rozmanité systémy."

"Také musíme prověřit IT spojení mezi dráhou a Wokingem a mezi dráhou a Japonskem. Abychom se na tyto věci nemuseli příliš soustředit během období testů, rozhodli jsme spustit program vývojového vozu," objasňoval Boullier.

honda
Pohonná jednotka Hondy vyvíjená pro McLaren (foto: Honda Racing F1)

Již před časem na otázku, kdy a kde s ním McLaren hodlá vyrazit, odpověděl: "Kdykoliv budou věci připraveny, vyrazíme. Nikdy jsme netvrdili, že to bude v Abú Zabí nebo v Jerezu."

K debutu s novým motorem Hondy dojde tedy zítra, na britském okruhu se během natáčení kromě upraveného vozu MP4-29H/1X1, představí také dva historické monoposty McLarenu, které kdysi japonská automobilka poháněla. Za volanty se objeví Oliver Turvey a Stoffel Vandoorne.

 

Tip: Snímky a prezentační video nové pohonné jednotky Hondy najdete zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu