Kaltenbornová nesouhlasí s Mattiaccim

Kaltenbornová, Moniša

Kaltenbornová, Moniša | foto: Sauber Motorsport AG

Šéfka týmu Sauber Moniša Kaltenbornová nesouhlasí se slovy Marca Mattiacciho, který se vyjádřil, že některé týmy nepracují dostatečně efektivně.

Šéf týmu Ferrari Marco Mattiacci odpověděl v neděli v USA na dotaz, zda to není v současné F1 tak, že špičkové týmy nepotřebují ty z druhého konce startovního pole. „Problém není jenom v definování středních a slabých týmů, F1 potřebuje konkurenceschopné účastníky,“ prohlásil Mattiacci.

„Ve světě existuje hodně korporací a podniků, které mohou efektivně využít platformu F1. Jenomže podnikatelé musí na to mít dobrý důvod. My výborně spolupracujeme s týmem Haas F1, jenomže Gene Haas velmi dobře ví, co chce. Má dlouhodobý plán, svůj projekt, solidní financování a dobré obchodní důvody pro investice a působení v F1. Potřebujeme konkurenceschopné týmy. Já neříkám, zda musí být středně velké, nebo malé. Potřebujeme konkurenceschopné týmy se stabilním financováním a solidním obchodním základem.“

Moniša Kaltenbornová s ním ale nesouhlasí a domnívá se, že vzorový model Ferrari není neprůstřelný. Podle ní by měly být změnám otevřené všechny týmy. „Neřekl snad Marco Mattiacci, že se ho jeho partneři ptají na jejich dividendy?"

Jak plánuje zajistit efektivní návratnost investic v této situaci? Co se stane, když se ho jeho partneři, kteří investují do týmu hodně peněz, zeptají na výsledky? Jaké jsou dividendy, když ratingy padají a závody jsou nudné? Bude jeho práce fungovat bez podpory těchto partnerů, nebo výrobce automobilů? Zdá se mi, že kdyby neinvestoval výrobce automobilů, tento druh byznysu by byl rychle u konce. A já vím, o čem mluvím.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu