Horner prozradil, že motory budou příští rok rozmrazeny, Wolffa tím naštval

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Šéf Mercedesu, Toto Wolff, řekl, že není zrovna šťastný z toho, že Christian Horner prozradil detaily dnešní schůzky Strategické skupiny F1, v rámci které se tři týmy poháněné agregáty Mercedesu snažily zablokovat rozmrazení vývoje motorů v roce 2015.

Horner totiž prozradil, že nebyl úplně spokojen s tím, že týmy Mercedesu napřed podporovaly rozmrazení motorů a pak změnily svoje názory. Na dnešním setkání tovární tým, Williams a nový zákazník pro rok 2015 - Lotus - hlasovaly proti změně. Nicméně byly přehlasovány, návrh teď tedy zamíří ke Komisi F1. 

"Zaprvé, jsem velice překvapen, že slyším takovéto komentáře. Protože jsme měli Strategickou skupinu dnes ráno a na setkání Strategické skupiny jsme řešili to, co má v názvu - strategii - a ne něco, co by mělo jít na veřejnost," řekl Toto Wolff. "Žádné rozhodnutí ale nepadlo, protože to [návrh] musí jít na F1 Komisi a World Motor Sport Council. Takže mluvení o nedokončeném byznysu není tím, jak bych očekával, že budou setkání probíhat."

"Celý rok se bavíme o pravidlech a tentokrát tu jsou nějaké nové nápady, jak změnit pravidla pro příští rok a ten další, je to normální diskuse. Jak už jsem řekl, jsem velice překvapen, že o tom mluvíme takto veřejně. Toto je Strategická skupina a my se musíme vyvarovat dělání velkých vln před tim, než bude něco přijato. Pokud chápete proces, tak víte, že Strategická skupina činí doporučení pro Komisi F1 a ta pak rozhoduje. Nic dalšího se nestalo."


Mercedes, Williams i Lotus se snažili uhájit svoji výkonnostní převahu, avšak marně
(foto: Red Bull Racing)

K dnes tolik diskutovanému rozmražení pro příští rok Wolff řekl: "Myslím, že v F1 nepotřebujeme žádné nerozvážné reakce, potřebujeme stabilitu. Neříkám to jen kvůi své agendě, protože máme nejlepší motory a chtěli bychom znehybnit nebo zmrazit aktuální situaci. Máme pravidla, ta musí být sepsána. Někteří chytří lidé o pravidlech přemýšlejí. Pokud bychom je chtěli změnit, tak o nich pojďme mluvit, pojďme je sledovat a pojdme sledovat také vedení a uvidíme, jestli to dává smysl nebo ne. A my budeme první, kteří budou následovat inteligentní návrhy."

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu