Tost: Vergne potřebuje dobrý výsledek

Tost, Franz

Tost, Franz | foto: Scuderia Toro Rosso

Týmový šéf Toro Rosso, Franz Tost, by přál jeho svěřenci Jeanu-Ericu Vergnovi už po všech těch peripetiích jednou dobrý výsledek.

Jean-Eric Vergne v sezoně 2014 nebojuje o nic menšího než o svoji budoucnost v motorsportu. V boji o místo u Red Bullu byl na konci loňské sezony upřednostněn jeho tehdejší týmový kolega, Daniel Ricciardo. Francouzi však byla nabídnuta další sezona u Toro Rosso. Teď se zdá, že u Red Bullu moc dobře věděli, co dělají, protože výkony Ricciarda jsou excelentní. 24letý Vergne letos u Toro Rosso musí bojovat s ještě mladším Rusem Daniilem Kvjatem. 

Rus je pro Francouze samozřejmě velkým konkurentem, navíc Juniorský program Red Bullu má v rukávu další esa v podobě Carlose Sainze juniora nebo nově také Maxe Verstappena. Když se podíváme do výsledkových listin letošní sezony, tak u Vergne zatím bohužel nevidíme žádný vyčnívající výsledek. S jedenácti body je "Jev" až průběžně třináctý, když nejlepším výsledkem byla zatím dvě osmá místa. 


Jean-Eric letos v Monaku cíl bohužel neviděl
(foto: Scuderia Toro Rosso)

Také týmový šéf Toro Rosso, Franz Tost, ví, že by se jeho jezdci dobrý výsledek vyloženě hodil, zatím ale z různých příčin nepřišel. "Dělá dobrou práci, ale bohužel měl doposud spoustu problémů se spolehlivostí svého vozu," říká Franz pro Autosport. A má pravdu, vždyť Vergne musel svoje STR9 předčasně odstavit už pětkrát, z toho čtyřikrát po technických problémech. Například v Monaku byl pilot italského týmu na nadějné šesté příčce, pak ale přišla penalizace za nebezpečné vypuštění z boxů a pak problémy s motorem.

Dle Tosta by bylo důležité, kdyby se Vergnovi podařilo už někdy projet na dobrém místě i cílem. "Potřebujete tyto výsledky, protože jsou potvrzením. Vše ostatní jsou jen řeči. Monako mu zasadilo ránu do sebevědomí, kdyby byl býval získal více bodů, tak by bylo vše jednodušší," říká Rakušan, který ale Vergnovi jezdecky letos nic nevyčítá. "Také z jezdeckého pohledu je rychlý a talentovaný. Teď jen doufám, že také jednou vyjede opravdu dobrý výsledek."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu