Ramírez: Péreze neměli rádi inženýři McLarenu ani inženýři Sauberu

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Bývalý dlouholetý manažer McLarenu Jo Ramírez zkritizoval Sergia Péreze, kterého podle něj neměli rádi u Sauberu ani u McLarenu.

Ve Wokingu se loni zbavili Péreze po jediné odjeté sezóně, letos jej nahradil nováček Kevin Magnussen. O pozadí spolupráce mexického jezdce s týmem se nyní rozpovídal jeho krajan, který u McLarenu působil ve vedoucí funkci v letech 1984 - 2001 a s týmem navštívil 479 velkých cen.

"Jako jezdec Sergio vlastně nebyl špatný. Myslím, že se také stále zlepšoval. Jen nebyl dostatečně dobrý jako člověk. Opravdu s týmem nespolupracoval, byl příliš namyšlený. Jeho postoj byl velmi špatný," prozrazuje Ramírez, který kdysi u McLarenu krotil Ayrtona Sennu a Alaina Prosta a donedávna ještě působil jako Pérezův poradce.

"Mezi inženýry a všemi lidmi byl nepopulární. Často jej v médiích kritizuji, ale nekritizuji jej jako pilota. Je dobrým jezdcem," zdůrazňuje bývalý manažer McLarenu. Pérez letos nasbíral v 9 závodech 28 bodů a v celkovém pořadí mu patří 11. místo. Největší úspěch zažil v Bahrajnu, kde skončil na pódiu.

perez
Sergio Pérez po třetím místě v Bahrajnu (foto: Sahara Force India)

Problém ale nebyl podle Ramíreze jen u McLarenu: "Je to taková škoda. Když jsem byl při letošních testech v Jerezu, strávil jsem nějaký čas s McLarenem a se Sauberem - a nikdo nedokázal o Sergiovi říct něco dobrého. Všichni říkali, že musí změnit svůj postoj, pokud se chce v F1 udržet."

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu