Komisaři FIA potvrzují trest pro Pérez za havárii s Massou v Kanadě

Pérez, Sergio

Pérez, Sergio | foto: Sahara Force India

Komisaři FIA dnes v Rakousku znovu projednávali incident, k němuž došlo mezi Felipem Massou a Sergiem Pérezem v nájezdu do posledního kola Velké ceny Kanady, a potvrdili předchozí verdikt.

Force India se proti rozsudku kanadských komisařů odvolala s tím, že nebyla řádně vyslechnuta - mexický pilot byl odvezen do nemocnice na pozorování, proto ani nemohl vyložit svou verzi. Navíc stáj tvrdila, že přichází s novými důkazy. O havárii i nespokojenosti Massy s trestem pro Péreze jsme vás informovali zde.

FIA proto uložila komisařům v Rakousku - Garrymu Connellymu, Nishovi Shettymu a Tomovi Kristensenovi - aby celou záležitost ve světle nových dokladů opět prozkoumali (více zde). Nepřišli však na nic nového a potvrdili trest, který si Pérez v Kanadě za svůj prohřešek vysloužil.

Mexičan svou argumentaci zakládal na tom, že má právo na obranu - k té ale podle komisařů musí dojít ještě před brzdnou zónou. Na startu nedělního závodu ve Spielbergu proto bude odsunut o pět míst dozadu.


Video: Havárie Massy a Péreze v Kanadě (zdroj: Youtube)

V letošním šampionátu Force India zatím drží se 77 body čtvrtou příčku, o 11 bodů zpět je McLaren, který by se před ní po Velké ceně Rakouska rád dostal.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu