McLaren opět odmítl Hülkenberga, zajímal se u nich o místo pro sezónu 2015

Hülkenberg, Nico

Hülkenberg, Nico | foto: Sahara Force India

Nico Hülkenberg by rád přestoupil z Force Indie k lepšímu týmu, McLaren jej ale před sezónou 2015 znovu odmítl.

Talentovaný německý pilot zatím letos s Force Indií bodoval ve všech sedmi závodech, když dojel čtyřikrát na pátém, dvakrát na šestém a jednou na desátém místě. V šampionátu mu patří šestá příčka a za ním zůstávají i taková zkušení jezdci, jako je Jenson Button, Felipe Massa či Kimi Räikkönen.

Podle Sport Bild se jejich 26letý pilot znovu pokoušel jednat s McLarenem o přestupu před příští sezónou, ale opět byl odmítnut. Jeho výkony ve srovnání s týmovým kolegou Sergiem Pérezem, kterého se ve Wokingu zbavili minulý rok, údajně nejsou dostatečně přesvědčivé.

Mexičan sice na rozdíl od Hülkenberga vybojoval letos dokonce pódium (v Bahrajnu), body ale nesbírá pravidelně, navíc jim má na svém kontě o 37 méně a v šampionátu je až za oběma piloty McLarenu.

I Ferrari dalo před letošním ročníkem raději možnost podstatně staršímu Kimimu Räikkönenovi z Lotusu a přemýšlelo dokonce o Markovi Webberovi z Red Bullu. Proč Hülkenberga nikdo ze špičkových týmů nechce?

Nico k tomu na počátku sezóny řekl: "U špičkových týmů je pouze omezené místo a moc toho nemění. U Mercedesu a Ferrari jezdí dobří piloti - proč by je měli měnit jen kvůli tomu, že právě teď to dobře jezdí nějakému Hülkenbergovi? Načasování momentálně nehraje moc v můj prospěch."

hulkenberg
Nico Hülkenberg předvádí letos s Force Indií výborné výkony, v šampionátu mu patří šesté místo (foto: Sahara Force India)

Diskuze:

Počet příspěvků: 44 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu