Chyba v boxech podle Massy stála Williams vítězství: "Byl jsem nejrychlejší"

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Podle Felipeho Massy promrhal jeho Williams ve Velké ceně Kanady kvůli chybě při jeho první zastávce velkou šanci na vítězství.

Brazilec v úvodu závodu jezdil před oběma Red Bully - Sebastianem Vettelem i pozdějším vítězem Danielem Ricciardem, protáhla se mu však první zastávka v boxech, kde se mechanici zdrželi při výměně levého předního kola.

I když před svou poslední zastávkou pilot Williamsu znovu vedl a nakonec havaroval po kontaktu s Pérezem v posledním kole, právě chyba v boxech jej připravila o vítězství, na které čeká marně od Velké ceny Brazílie 2008.

"Upřímně, byl jsem po většinu času nejrychlejším vozem na trati. Ne na super-měkké směsi, na ní jsem měl podobné tempo jako Valtteri [Bottas], ale na té tvrdší bylo auto úžasné - opravdu, opravdu rychlé," říká Massa.

"A bez toho problému při zastávce v boxech si myslím, že bylo naprosto možné dojet před Ricciardem. Šlo o promarněnou velkou příležitost. Přišli jsme o spoustu bodů. Měli jsme neuvěřitelné auto, nebyly s ním vůbec žádné problémy. Jsem zklamaný, protože by to byl fantastický závod," pokračuje brazilský pilot.

massa
Felipe Massa tvrdí, že byl většinu času nejrychlejším jezdcem Velké ceny Kanady 2014
(foto: Williams F1 Team)

Před poslední zastávkou sice vedl, ale nakonec se rozhodl zajet ke druhé výměně pneumatik (viz přehled zastávek a pneumatikových strategií), jinak by dle svých slov do cíle nedojel.

"Myslím, že šlo o správné rozhodnutí. Začínal jsem na zádi ztrácet přilnavost. Víme, že degradace [pneumatik] na našem voze normálně není malá. Jsem si jistý tím, že bych byl ke konci závodu velmi pomalý," vysvětluje.

Během jízdy si ani nevšiml, že Hamilton odstoupil: "Nemyslel jsem na vítězství. Mercedes jsem moc dobře neviděl a neviděl jsem Lewise odstoupit, takže jsem si myslel, že bojuji o pódium. Oni [tým] mi o potížích Mercedesu neřekli."

"Pro nás to byla dobrá trať, proto jsme přišli o hodně, jelikož jsme mohli závod vyhrát. Když jsem jezdil na čistém vzduchu, byl jsem nejrychlejším vozem na trati," věří si Brazilec, který po velké ceně skončil místo na pódiu v nemocnici po tvrdém nárazu (27 G) na pozorování.

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu