Taffin: Věřím, že je to začátek nové dlouhé série

Ricciardo, Daniel

Ricciardo, Daniel | foto: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo získal v Montrealu pro novou pohonnou jednotku od Renaultu první vítězství. Rémi Taffin doufá, že nebude poslední.

Triumf Daniela Ricciarda a třetí místo Sebastiana Vettela ve Velké ceně Kanady zajistily jezdcům na vozech poháněných francouzskou pohonnou jednotkou Renault poprvé dvě místa na pódiu. Renault přinesl body i třetímu jezdci, Vergne získal v zajímavém závodě čtyři body za osmé místo.

„Blahopřeji celému týmu Red Bull a Danielu Ricciardovi k prvnímu vítězství, věřím, že je to začátek nové dlouhé série,“ těšil se Rémi Taffin, šéf traťových činností společnosti Renault Sport F1.

„Jsme nadšení a pyšní, že jsme jim pomohli ke skvělému výsledku. Nepřetržitě jsme pracovali na eliminaci problémů se spolehlivostí. Úzce jsme spolupracovali s týmem v dílně i na okruhu, abychom z motoru dostali maximum. Dokázali jsme, že i vůz poháněný Renaultem může být v cíli na prvním místě. Uděláme i v budoucnosti vše proto, abychom potvrdili konkurenceschopnost a umožnili našim jezdcům postupovat výš v pořadí také po dalších závodech.

Když si uvědomíme, kde jsme se nacházeli na začátku tohoto roku, tak je jasné, že jsme ten obrovský skok dosáhli ve velmi krátké době. Ostatní soupeři se také potýkali s problémy, ale my jsme dokázali reagovat takovým způsobem, že jsme teď dosáhli skvělý výsledek a naše pohonná jednotka Renault Energy F1-2014 první letošní vítězství. První místo v Montrealu je dodatečnou motivací pro všechny ve Viry-Châtillon.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu