Kolize v první zatáčce

Schumacher R. - Montoya

Schumacher R. - Montoya | foto: BMW WilliamsF1 Team

Jedním Montoyou dva soupeři, aneb JPM poslal ze závodu R. Schumachera a da Mattu.

Ke kolizi došlo hned v první zatáčce okruhu Nürburgring a piloti viní jeden druhého. Brazilec da Matta Ralfa Schumachera, ten zase týmového kolegu Montoyu.

„Nechápu co se tam stalo, neboť Ralf najednou zatočil doleva a vzal mne s sebou mimo dráhu,“ říká o incidentu pilot Toyoty.

„Já byl jen cestujícím. Juan do mne narazil, tak co jsem měl dělat,“ ptá se Ralf Schumacher. „Ani jsem Cristiana neviděl, omlouvám se, ale nemohl jsem nic dělat.“

Po závodě je však kolize vidět z jiného pohledu. Juan Pablo Montoya nečekal tak brzké brždění Barrichella. Na straně jedné měl Brazilec natankováno Ferrari až po okraj a na straně druhé před sebou zmítající se vozy po optimistickém ataku Sata na Trulliho.

Juan brzdil co se dalo, s blokujícími a kouřícími koly se vyhnul Ferrari, ale byl delší a širší, než čekal Ralf po jeho levé straně. Následná kolize vyřadila Ralfa ze závodu a Juana stála zastávku v boxech navíc.

Juan měl jednoznačně brzdit dříve, je ale otázka, zda nemohl Ralf kolizi předejít tím, že by se nechal v zatáčce vyvézt dál podobně jako Trulli od Sata. Němec tam měl však naneštěstí ještě právě da Mattu....


Foto: BMW Williams

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu