Rosberg: Za sucha jsem lepší než Hamilton, vítězství v kvalifikaci bude klíčové

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg si letos zatím vedl za suchých podmínek lépe než jeho týmový kolega. Aby mohl Lewise Hamiltona porazit, bude podle něj klíčový úspěch v kvalifikaci.

Pokud letos Hamilton nemusel odstoupit kvůli technickým problémům, tak Rosberga vždy porazil a velkou cenu vyhrál. Nyní však Němec chce "naplno zaútočit."

"Vědět, že mám nejrychlejší auto, je tak inspirující," uvádí v rozhovoru pro RTL. V Barceloně bude jeho cílem "navýšit náskok v šampionátu," který se smrskl na pouhé čtyři body. To znamená, že Hamiltona bude muset porazit na trati.

Podle něj zatím není jasné, kdo je s novou technikou lepší: "Já jsem byl lepší za sucha, on za mokra." Rosberg přitom v kvalifikaci svého týmového kolegu porazil pouze v Bahrajnu. V Austrálii, v Malajsii i v Číně sobotní jízdy ovlivnil déšť - a to vždy uspěl Hamilton.

"Pole position bude velmi důležité pro boj s Lewisem" i o tomto víkendu, myslí si lídr šampionátu před nadcházejícím závodem v Barceloně, kde je předjíždění velmi obtížné. Přiznává, že boj o titul jeho vztah s Lewisem "trochu ztěžuje, ale naštěstí jsme to všechno zažívali dříve, dokonce už v motokárách."

rosberg - hamilton
Piloty Mercedesu čeká v Barceloně další tvrdý souboj, Rosberg v něm chce Hamiltona porazit, aby zvýšil svůj náskok v šampionátu (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu