Dostane Kovalainen šanci jako testovací jezdec Mercedesu?

Kovalainen, Heikki

Kovalainen, Heikki | foto: Lotus F1 Team

Podle finských médii by se mohl do Formule 1 vrátit Heikki Kovalainen. Mělo by jít ale pouze o roli testovacího jezdce u Mercedesu.

Heikki Kovalainen působil vloni v roli testovacího jezdce a zároveň náhradního pilota týmu Caterham předtím, než akceptoval nabídku Lotusu na poslední dva závody, ve kterých nahradil svého krajana Kimiho Räikkönena. Ten tým předčasně opustil kvůli bolesti zad.

Současný jezdec Ferrari musel na operaci a chtěl být připraven na start nové sezony včas, proto vynechal poslední dvě Grand Prix loňského roku. Nicméně Fin během těchto dvou závodů nijak nezazářil a většinou ho drtivě předčil jeho týmový kolega, Romain Grosjean. Ten byl na druhou stranu u týmu už déle.

Krátkodobé angažmá mu nepomohlo ani k opětovnému získání závodní sedačky u Caterhamu, který čekal s oznámením svých jezdců až do konce roku 2013. Samotný Heikki Kovalainen se k informacím finských medií zatím nevyjádřil. Nicméně dle informací Ilta Sanomat Kovalainenovi německý výrobce nabídl smlouvu, ale Fin jí zatím nepodepsal.


Heikki při nasazování přilby vloni v Brazílii (foto: Lotus F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu