Rosberg v Bahrajnu očekává výhodu Mercedesu. Proč byl v Malajsii pomalejší než Lewis?

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Nico Rosberg díky hybridní pohonné jednotce očekává, že si Mercedes v Bahrajnu udrží před svými pronásledovateli náskok. Vysvětluje, proč v Malajsii tolik ztrácel na svého týmového kolegu Lewise Hamiltona.

Motor Mercedes je zatím nejlepší, může něco ohrozit jeho bitvu s týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem o titul? "Zní to dobře, ale na to je ještě příliš brzdy. Podívejte se, jak rychle se sebral Red Bull," upozorňuje Rosberg.

Bylo to pro něj překvapení? "Ne, protože jsou měřítkem. Jsou nejlepší. Takže se očekávalo, že se dostanou zpět do hry. Nyní to je na nás, abychom se udrželi vpředu."

Problém Red Bullu nevidí v slabším motoru Renault: "Nemyslím pouze na motor, ale to je asi tím, že my si v továrně sami děláme motor i šasi. Takže z mého pohledu jde vždycky o balík. Možná nám zrovna to dává výhodu."

Zatímco někteří varují, že se situace mezi piloty Mercedesu může vyhrotit, podle Rosberga se svým týmovým kolegou vychází dobře. "Známe se tolik let, poznali jsme se už jako děti. Kdysi jsme jezdili společně na dovolené. Máme tolik společných příběhů a zájmů, to je základ. Úspěch může všechno ztížit, ale zatím to funguje. Vycházíme dobře, respekt je tím nejlepším poutem v F1, pokud jde o souboj na ostří nože."

Nico sice šampionát vede, ale v Austrálii musel Lewis předčasně odstoupit a v Malajsii jej jasně předčil. Jak to? "Nebyl jsem dostatečně silný na vítězství. Abych byl upřímný, mělo to určité důvody: tlaky zadních pneumatik byly příliš nízké, možná jsem byl v tomto ohledu příliš konzervativní. V posledních několika dnech jsme to analyzovali a poučili se. Kdo ví, jestli to bude k něčemu o tomto víkendu, ale je dobré, když pochopíte, proč k něčemu došlo."

hamilton
Nico Rosberg v Malajsii za Lewisem Hamiltonem výrazně zaostával kvůli špatně zvoleným tlakům zadních pneumatik (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Jak vidí Rosberg šance Mercedesu na další double o tomto víkendu? "Bude to možné, záleží na spolehlivosti. Šance jsou dobré." 

K úspěchu Nicovi může pomoci nejlepší součást vozu W05: "Má pohonná jednotka. Nebo lépe řešeno, má hybridní pohonná jednotka. Řekl bych, že u této konfiguraci dráhy bychom měli mít výhodu," dodává Němec, který si při tréninku na pláži poranil palec na noze, proto se po paddocku v Bahrajnu prochází s obvázaným chodidlem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu