Marussia: Red Bull ignoroval pravidla, aby byl rychlejší. Snad s odvoláním neuspějí

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Pokud Red Bull uspěje u odvolacího soudu se svým odvoláním proti vyloučení z Austrálie, tak to může vést ke smršti změn ve výsledcích během sezony 2014, míní Graeme Lowdon z Marussie.

Red Bull se rozhodl odvolat proti vyloučení Daniela Riccïarda z jeho domácí VC Austrálie. Podle názoru mistrovského týmu senzor FIA neudával správné hodnoty a tým se proto rozhodl věřit vlastním datům. Avšak komisaři tým před i během závodu varovali. Stáj se však rozhodla jejich varování ignorovat. 

Graeme Lowdon říká, že pokud Red Bull s odvoláním vyhraje, tak to může vést i další týmy k ignorování informací a posléze odvolání, což je podle něj špatné pro sport i fanoušky: "Doufám, že ne[vyhrají], protože je to špatné pro fanoušky. Oni si chtějí sednout k televizi, shlédnout závod a poté vědět, kdo vyhrál. Nechtějí ještě další den nebo dva hledat, kdo že to vlastně vyhrál, dojel druhý a podobně."

"Z toho důvodu doufám, že nevyhrají. Můj čistě osobní názor navíc je, že by to vedlo k záplavě dalších odvolání. Ano, odvolací soud je něco jiného než FIA, ale já věřím, že technické předpisy by měly být dost jasné. Pokud se Red Bull rozhodl ignorovat tento základní rámec FIA, pak proto, aby bylo auto rychlejší. Neexistuje jiný důvod pro to, aby to dělali.


Marussia má názor jasný, na definitivní rozhodnutí si počkáme do 14. dubna

Proto, pokud by tohle bylo cestou, kterou by se vydaly všechny týmy a všechny výsledky by byly rozhodovány u odvolacího soudu, pak by to nebylo dobré nejen pro fanoušky ale i pro celý sport. Tyto systémy máme právě proto, že FIA chce mít kontrolu.

Sledujeme názory Charlieho Whitinga a podle mě je pro týmy správné se jimi řídit. Týmy by se měly řídit rady komisařů, i když by snad neodpovídaly pravidlům," řekl týmový prezident a sportovní ředitel Marussie pro Sky Sports.

Diskuze:

Počet příspěvků: 117 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu