Zastávky v boxech: Nejrychleji přezulo Ferrari Räikkönena

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

AUSTRÁLIE - ZASTÁVKY V BOXECH; Nejrychleji dnes v boxech pracovala stáj z Maranella, která bývalého mistra světa Kimiho Räikkönena přezula za 2,7 sekundy.

Scuderia předvedla absolutně nejrychlejší i druhou nejrychlejší zastávku - tu ve 35. kole, když se v boxech objevil Fernando Alonso, jenž si dnes nakonec dojel pro páté místo. Zbylé dvě zastávky už tak rychlé nebyly

Nejkonzistentněji pracovali mechanici McLarenu - obě přezutí Jensona Buttona zvládli těsně nad hranicí tří sekund, průměr 3,15 s. Velmi rychle odbavili také Kevina Magnussena v 37. kol - 2,9 s.

Zastávky dnes obecně trvaly o něco déle - jezdci byli při zastaveních i rozjezdech od mechaniků evidentně opatrnější.

zastavky

Na jednu zastávku ze 13. klasifikovaných pilotů vsadil pouze Adrian Sutil, jenž na měkké směsi pneumatik Pirelli v úvodním stintu vydržel 35 kol (60,3 % závodu vypsaného na 58 kol). Druhou část, tj. 23 kol, odjel na středně-tvrdých gumách. Ještě více kol na nich vydržel Button - celkem 25 (43,1 % závodu).

Drtivá většina závodníků zvolila dvě zastávky, třikrát se v boxech ukázal jen Sergio Pérez. Nejčastěji pro své stinty volili měkkou - měkkou - středně-tvrdou směs. Všichni kromě Vettela a Gutiérreze dnes startovali na měkkých pneumatikách.

Strategie ovlivnil brzký výjezd safety-caru, na kterém vydělal Jenson Button, který přezul jako první, díky čemuž se posunul z 10. na 6. místo. Cílem nakonec projel jako čtvrtý, po penalizaci Ricciarda bere trofej za třetí příčku.

Pirelli si pochvaluje úbytek žmolků i potíží s tvorbou puchýřů (všimli jsme si na levé přední pneumatice pouze u Rosberga a Hülkenberga, byť nebylo největší horko), stejně jako výkonnost.

stinty

Legenda:    

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu