Lauda: Mercedes nepoužije týmovou režii

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes má na začátku nové sezóny velký náskok na ostatní soupeře a pokud se mluví o favoritovi na titul padají nejčastěji jména Rosberga a Hamiltona. Jejich tým nehodlá do souboje zasahovat pomocí týmové režie. Alespoň to tvrdí ředitel Mercedesu Niki Lauda.

Situace na začátku letošní sezóny částečně připomíná rok 1998. V této sezóně byl McLaren před začátkem sezóny také dominantní a do Austrálie přijel s tím, že jezdec, který přijede jako první do první zatáčky si pojede také pro vítězství v celém závodě.

Fanoušci byli naštvaní, ale taktika zafungovala a Velkou cenu Austrálie stejně jako celý šampionát vyhrál Mika Häkkinen. Podle Laudy však letos Mercedes nic podobného rozhodně nechystá: "Mohou závodit i proti sobě a nasbírat pro tým nejvíce bodů kolik bude možné."

Případná týmová režie by se pochopitelně nelíbila ani jezdcům. Hamilton však upozornil, že rivalita nesmí překročit únosnou mez: "S Nicem se známe od 13 let, závodili jsme proti sobě a každý jsme hodněkrát vyhráli i prohráli. Profesionály zůstaneme i letos."

Pokud se potvrdí dominance Mercedesu z předsezóních testů, bude jen velmi těžké jejich vozy porazit. O vítězství v šampionátu by je pak dost možná mohla připravit jedině týmová rivalita a Hamilton už takovou situaci zažil v roce 2007 při soubojích s Alonsem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 59 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu